11:an, omgång 6

Många försvarare som var bra id enna omgång så därför blir det en 5-3-2-uppställning.

16_11an_6Carola Söberg (KIF Örebro) i mål efter en ny stabil målvaktinsats och hållen nolla.

Faith Ikidi (Piteå IF) visade sin klass när hon vann matchen i matchen mot Tabitha Chawinga. Denise Sundberg (Kvarnsveden) visade upp rutinerat försvarsspel och blev också målskytt. Matchvinnare och målskytt för andra matchen i rad blev Louise Quinn (Eskilstuna United) som visade hjärta när hon kämpade sig igenom matchen trots uppenbar skadekänning mot slutet.

Två offensiva ytterbackar som stod för assist i omgången går också in i elvan. Lina Nilsson (Rosengård) var på spelhumör och stod för mycket kreativt och fina inspel i offensiven. Michaela Hermansson (Kvarnsveden) personifierar Kvarnsvedens spelstil med stenhårt slit i båda riktningar samt vilja och mod att ta för sig.

På mittfältet tar seriens tre kanske allra bästa centrala mittfältare plats. Claudia Neto (Linköpings FC) styrde spelet och fördelade boll fint mot Umeå i sin defensiva mittfältsroll. Sara Björk Gunnarsdóttir (Rosengård) och Katrin Schmidt (Djurgården) har båda otroligt hög lägstanivå och gjorde nya stormatcher som skickliga tvåvägsspelare.

Natasa Andonova (Rosengård) behövde bara en halvlek på sig för att avgöra matchen mot Göteborg med mål och assist. Pernille Harder (Umeå IK) blev tvåmålsskytt och hade stor del även i det tredje målet när Umeå besegrades.

3 svar till “11:an, omgång 6”

1. Ett intressant lag. Två okända namn Denise och Mikaela från Kvarnsveden. Annars väntade resultat i omg matcher. Kdff pressade Eskilstuna var bra gjort. De har kanske bäst kondition i damallsvenskan? FCR tappade i andra halvlek mot Gtbg dålig kondis? Vad tycker du om det att många lag tappar i andra halvlek?

• Jag tror inte att det handlar så mycket om kondition. Tror lagen är relativt jämnbördiga på den punkten. Lätt att man medvetet eller omedvetet slår sig lite till ro i ledning och inte tar det extra jobbet för att behålla initiativet. Många ganska jämna lag i serien så det är inte lätt att dominera i 90 minuter. Ett slumpmål, inspirerande halvtidssnack eller ett lyckat byte kan vara allt som krävs för att få den extra energin som krävs för att ta över initiativet i matchen.

2. Ja så kan det nog vara. Såg t.ex i EL cupen att Dortmund hade 3-0 mot Liverpool i halvtid men förlorade med 4-3. Sen i finalen hade Liverpool 1 – 0 mot Sevilla i halvtid men förlorade med 3 – 1. Så en match varar i 90 min + tilläggstid. Se hur matchen går mellan FCR och Linköping. Svårtippad men jag tror ändå fördel för FCR.