Damallsvenskan 2015, omg.12


2015-08-05 19:00 Eskilstuna United – FC Rosengård 1-2 
Se inlägg

2015-08-06 19:30 Kopparbergs/Göteborg FC – Kristianstads DFF 3-0 
(50’ Danielle Van de Donk , 72’ Adelina Engman, 86’ Engman)
Kopparbergs/Göteborg FC tog en klar och mycket rättvis seger hemma mot Kristianstad. Precis som i de senaste matcherna så fungerade Göteborgs passningsspel klart bättre än under våren och man hade ganska god kontroll på Kristiantad matchen igenom. Adelina Engman gjorde sina första mål i KGFC-tröjan framspelad två gånger om av Manon Melis.

2015-08-09 15:00 AIK – Vittsjö GIK  0-4
(20’ Michelle Pao, 26’ Jane Ross, 39’ Pao, 79’ Ross)
Efter en ganska pigg inledning av AIK och en så långt mycket jämn match fick gästerna in ledningsmålet efter ett svagt målvaktsingripande. Därefter falerade AIKs försvarsspel totalt. Michelle Pao och Jane Ross segerregissörer när Vittsjö tog en klar och rättvis seger.

2015-08-12 19:00 Mallbackens IF Sunne – KIF Örebro  1-0
(55′ Madelen Janogy)
Efter en chansfattig första halvlek så tog hemmalaget tag i taktpinnen direkt i andra halvlek och radade upp chanser och fick också in bollen. Först då vaknade bortalaget men med uppoffrande försvarsspel så lyckades Mallbacken ta den livsnödvändiga segern och närma sig strecket.

2015-08-12 19:00 Linköpings FC – Piteå IF  5-0
(10’ självmål, 21’ Pernille Harder, 43’ Harder, 54’ Harder, 87’ Fridolina Rolfö)
Linköping satte uppstickarna Piteå på plats när man tog årets största seger och höll möjligen sig själva kvar i guldstriden. Pernille Harder i fortsatt superform  och hade fint samarbete med inte minst Vera Diatel. När man sedan fick hjälp med första målet rullade det bara på och segern blev mycket klar och rättvis.

2015-08-12 19:00 Umeå IK – Hammarby IF  2-0
(5’ Lina Hurtig, 46’ Hurtig)
Glädjande att se Lina Hurtig som matchhjälte efter en lite småtrög första halva på söäsongen. Hoin hade dessutom bud på ytterligare mål. Hammarby fortsätter att ha ganska bra spel på mittplan men saknar fortsatt spetsen i anfallen och stundtals även i försvaret. Med segern tog Umeå IK ett kliv upp på säkrare mark medans Hammarby nu bara har en poäng till godo på Mallbacken under strecket.


6 svar till “Damallsvenskan 2015, omg.12”

  1. Ägnade söndagen åt tv matchen AIK mot vittsjö ,en match mellan 8 an och 12 a i serien,det såg stundtals ut som AIK mötte serieettan, AIK hade den viktiga matchen till trots stuvat om laget rejält, Nordin forward, bragnum ytter, ny mittback (96a) Ziegnotti och Thorin på bänken,det gick inget vidare skall jag säga, tvärtom var det den sämsta allsvenska insats jag bevittnat,ett lag helt utan vetskap om vad man skulle göra,man kan ifrågasätta vad tränaren haft för idé i matchen. Ett centralt mittfält som i första halvlek inte existerade, en backlinje som gång på gång gick alldeles för högt och fick jobba felvända, passningar som inte ens är i närheten av en medspelare, nej AIK , skäms över den insatsen !! Och det gäller i allra högsta grad tränaren.

  2. Kanske mer rätt att påstå att det såg ut som att Vittsjö mötte ett Elitettanlag.

  3. Såg just att Diatel blev bestulen på en klockren assist (till 3-0 målet) och även 1-0 målet (som ju istället blev ett självmål). Nu står hon fortsatt på 0+0 i seriestatistiken men spelmässigt är hon på en helt annan nivå än när hon anslöt till laget och kommer bli mycket nyttig i slutet av seriespelet.

    Jag är väldigt imponerad över att LFC kan ställa över två kvalitetsspelare som Rohlin och Minde utan att det egentligen märks på planen. Arnth och Ericsson som inte hade många minuter ihop tidigare såg väldigt samspelta ut och särskilt Ericsson spelade med rejäl pondus och verkade trivas i rollen som lagkapten och ledare på planen. Tove Almqvist visade att cupfinalen inte var en engångsföreteelse utan gör en riktigt bra insats igen, kul för henne och bra att LFC får visa att man ger talangerna chansen till mycket speltid om de gör sig förtjänta av det.

    Mest positivt är ju annars att Harder nu äntligen fick utdelning för allt slit hon lägger ner i matcherna, nu står hon på 7 mål och lägger man till de 3 ramträffar hon haft i seriespelet så känns det som att hon kan klättra ytterligare i skytteligan innan säsongen är slut. Även om LFC:s styrka är och förblir kollektivet och den breda truppen så är en målskytt i form väldigt viktig när det väntar tuffa och avgörande matcher i kampen om CL-platser och serieseger.

  4. Det är minst sagt en suddig gräns mellan mål och självmål. Många spelare blir därmed ”bestulna” på sina regelrätta mål – som Vera Diatel (el. Dyatel). Hon sköt förvisso iväg den boll som träffade Faith Ikidi och studsade in i mål. Det var alltså ingen assist till Ikidi. Måhända tycker en och annan att allt detta är av akademisk betydelse så länge själva målet räknas.

    Fast, Martin, ingen kan ta ifrån Diatel det snygga 2-0-målet mot Rosengård! Det var klockrent!

  5. Jag trodde på bättring vad gäller assistligan denna säsong med alla tillgängliga TV-bilder men det har åter varit gott om fel tyvärr, både med fel spelare som fått assist och en rad mål där ingen fått assist trots att de borde fått det..

    Vad gäller målet så tycker jag att det var riktigt att räkna det som självmål eftersom det inte var helt givet att det skulle gått in utan Ikidis ingripande.