Island – Schweiz 0-2

Freyr Alexandersson fick ingen rolig debut som förbundskapten och Katrin Jónsdóttir fick ingen rolig avskedsmatch i landslaget när Island blev rejält överkörda av Schweiz hemma i Reykjavik och föll med 0-2. Schweiz dominerade ganska kraftigt större delen av matchen och segern var i underkant.

Malmös Ramona Bachmann var planens överlägset bästa spelare och hon gav också Schweiz ledningen redan efter nio minuter. Isländskorna kom ingenstans och hade stora bekymmer med den höga schweiziska pressen och gästernas stundtals fina anfallsspel. Lara Dickenmann fastställde slutresultatet på straff i andra halvlek.

Om inte Island mycket snabbt blir mycket bättre kommer gruppsegern med stor sannolikhet stå mellan Schweiz och Danmark. Till skillnad från Island kommer Danmark med sitt fina passningsspel kunna spela sig ur den schweiziska pressen och utmana deras försvar som inte är lika starkt som offensiven men som knappt testades alls idag.