PSG – Lyon 0-3

PSG stod emot bra men det blev ändå som vanligt Lyon som vann när Frankrikes båda Champions League-lag drabbade samman. Det bjöds inte på någon fantastisk fotboll men det är två mycket starka lag som delvis tog ut varandra i matchen. Efter en mållös första halvlek där Lyon styrde spelet men det var chansmässigt jämnt tog Lyon över mer i andra och man vann till slut ganska klart med 0-3.

Lotta Schelin var i högsta grad inblandad i två av målen. Returen på hennes skott nådde Louisa Necib som tryckte in 0-1 (’53). Lotta Schelin satte sedan själv 0-2 (’70) genom att rycka förbi en försvarare och placera in bollen. Hon borde gjort ytterligare något mål i andra halvlek där hon fick flera fina lägen. Laëtitia Tonazzi kom in i halvtid och förbättrade Lyons anfallsspel och på övertid fastställde hon slutresultatet 0-3 (90+2). PSG saknade några skadade stjärnor, bl.a. Kosovare Asllani, Linda Bresonik  och Tobin Heath och kommer nog bli starkare och starkare under säsongen men inte heller i år ser man ut att kunna utmana Lyon om ligatiteln.

Josefine Öqvist gjorde två mål när Montpellier besegrade nykomlingen Soyaux med 7-0 på bortaplan.