Helgnotiser

Frankrike: Lyon fick det oväntat tufft mot bottenlaget Arras i franska ligan idag. Lyon ledde bara med 1-0 i mitten av andra halvlek då lagets målvakt, för dagen andremålvakten Pauline Peyraud-Magnin, blev utvisad. Med alla byten gjorda fick Lyon ställa ytterbacken Corine Franco i mål. Arras utnyttjade läget och klyckades kvittera ganska omgående. Med tio utespelare lyckades Lyon till slut ändå vinna matchen med 3-2.

Norge: Det krävdes förlängning för att skilja lagen åt i den dramatiska cup-semifinalen mellan topplagen Stabæk och LSK Kvinner idag. Stabæk gick in i matchen som klar favorit då LSK dras med en hel del skador på nyckelspelare. LSK lyckades dock ändå stå upp mycket bra mot serieledande Stabæk och lagen turades om om att ha initiativet i matchen. LSK tog ledningen tre gånger om, bl.a. efter två ordentliga tabbar av motståndarnas försvar och målvakt. Stabæk kvitterade dock ledningen lika många gånger, den sista gången när bara minuter återstod av den andra förlängningskvarten. Så på övertid av förlängningen lyckades Stabæk även få in segermålet 4-3. I finalen väntar nykomlingen Avaldsnes som igår körde över Vålerenga med 5-1 efter bl.a. fyra mål av Hólmfríður Magnúsdóttir.

Tyskland: FFC Frankfurt har på två försök ännu inte lyckats vinna på hemmaplan i årets Bundesliga. Igår tappade man en tvåmålsledning mot Bayer Leverkusen i slutskedet av matchen som slutade 2-2. Frankfurt ser annars i år ut att kunna vara betydligt hetare i offensiven, men däremot känns defensiven klart darrigare just nu. Saki Kumagai, som lämnade för Lyon, och skadade Babett Peter saknas helt klart.