AIK och Eskilstuna United till Damallsvenskan


AIK och Eskilstuna United  blev dagens stora vinnare då man säkrade uppflyttning till Damallsvenskan. Stort grattis!

För AIK blir det alltså en snabb comeback då man ju åkte ur förra året. Dagens AIK känns inte så mycket svagare än den upplaga som spelade i Damallsvenskan förra året.En rad spelare lämnade ju laget inför den här säsongen (bl.a. Hanna Folkesson, Clara Markstedt, Malin Diaz, Maija Saari, Nazanin Vaseghpanah och Jennie Nordin) men laget fick också fina nyförvärv som Emma Lundh, Julia Molin och Jessy Sharro. Unga spelare som Petra Andersson, Elin Bragnum och Jessica Thorin har tagit ett kliv till i utvecklingen och kommer vara mer redo för Damallsvenskan denna gång. Man måste ju dock förstås förstärka en hel del om man inte tänker nöja sig med att vara ett jojjo-lag.

Eskilstuna United, årets stora positiva överraskning i Elitettan, blir väldigt spännande att följa under Silly Season. Det var stora truppförändringar i laget redan i vintras och det behöver hända en hel del även denna vinter. Laget hittade helt rätt med mittbackarna Vaila Barsley och Louise Quinn som har varit oerhört viktiga i år. De har varit starka i defensvien men även farliga i offensiven. Där har man redan ett bra mittbackspar som redan förlängt över nästa år. Förlängt har också lagets snabba målspruta Felicia Karlsson som man behöver hitta en stark spelare som kan komplettera henne. Annars är det kanske mittfältsspelet där man har mest att utveckla och där man verkligen kommer behöva förstärka.


3 svar till “AIK och Eskilstuna United till Damallsvenskan”

  1. Skall bli intressant att se om AIK blir det vinnande laget i nästa Silly Season, Då dom gick upp i Allsvenskan blev dom ju troligtvis högvilt bland spelare som har höga ambitoner i dom övrig 4 lagen i Stockholm ?? AIK har ju i år fungerat som en grupp vad jag förstår, till skillnad från föregående år med inre stridigheter, men dom som stod för stridigheterna är ju inte kvar och det är nog så viktigt om man vill ha ett långsiktigt deltagande i Allsvenskan, Om AIK bara är kalla nog att välja nya spelare med omsorg och som passar in i gruppen kan dom ett riktigt slagkraftigt lag till nästa säsong

    • Ja, kan man locka till sig de bästa från Elitettan plus kanske några utlånade spelare eller spelare på bänken i Tyresö så borde man kunna få ihop ett ganska slagkraftigt lag utan att behöva spendera för stora summor.

  2. Tvivlar på att Tyresö kan släppa mer spelare med tanke på reglerna i Serien om ett antal svenska spelare, Vem vill gå till Tyresö nu när alla vet att det blir bänken, Dels tror jag inte att AIK vill ha tillbaka spelare som spelade ner dom förra året, känns väl inte aktuellt, Egelryd känns väl som den mest intressante, Dom Behöver ju minst ett bra namn/spelare med mycket rutin i varje lagdel, men som sagt dom är i en bra sits !