Kristine Hegland till Linköping


Norska landslagets Kristine Hegland har skrivit på för Linköpings FC. En mycket bra värvning som passar väl in i klubbens lagbygge med skickliga talanger och som kommer vässa till lagets offensiv rejält. Trots sina blott 21 år känns Hegland ganska rutinerad och hon har redan hunnit spela en rad A-landskamper. Kontraktet är på två år.

I Kristine Hegland får Linköping en mycket snabb och målfarlig spelare som kan användas på en mängd positioner. I Arna-Bjørnar spelar hon ofta centralt på mittfältet. I EM gjorde hon sig mest känd som vänsterytter och var ett ständigt hot mot motståndarförsvaren och det är nog främst så LFC tänker använda henne. Hon är dock även ett mycket bra alternativ som ytterback, i våras spelade hon ju bl.a. högerback mot Sverige och så sent som i onsdags fick hon kliva ner som vänsterback för att sätta stopp för Manon Melis i VM-kvalet. Med tanke på vilken fin besättning Linköping har på ytterbackspositionerna är ju säkerligen offensiv position mer trolig.

,

Ett svar till “Kristine Hegland till Linköping”

  1. Känns spontant som ytterligare en kanonvärvning då LFC behöver med bredd på just yttermittfältet. Inget ont om Jonna Andersson och Emma Lennartsson som båda gjorde en kanonsäsong men jag är övertygad om att även dom kommer utvecklas ytterligare av konkurrensen från nya Hegland och Rolfö. Nu återstår bara att man får Stina B klar för kommande säsong så kommer LFC ha en av Damallsvenskans vassaste anfall.