Tyskland vann F17-EM

Tyskland vann F17-EM genom att besegra Spanien efter straffläggning. Sett till hur matchen såg ut var det inte ett rättvist resultat men det här är Tysklands år och tyska lag behöver inte spela drömfotboll för att vinna turneringar. Den här turneringen räknas till säsongen 2014 och var även kval till F17-EM nästa år där Europa representeras av de båda finallagen samt Italien som besegrade England på straffar i bronsmatchen.

Finalens lirare, Spaniens blott 15-åriga mittfältsgigant Patricia Guijarro, såg länge ut att bli matchhjälte. Redan efter nio minuter dunkade hon in 0-1.  Hon dominerade därefter mittfältet, framförallt i första halvlek där spanjorskorna stundtals visade upp ett imponerande spel, men utan att skapa så många chanser. Hjälte blev istället Tysklands inhoppare Isabella Hartig som med bara några minuter kvar av matchen satte kvitteringen 1-1 på en av väldigt få tyska målchanser under matchen.

Matchen gick till straffar där Guijarro åter gav Spanien en fin start genom att sätta första straffen. Dessvärre för Spaniens del så var hon den enda i sitt lag som lyckades få in en straff och Isabella Hartig kunde genom att sätta Tysklands fjärde straff skjuta hem guldet. Tungt för Spanien som imponerat i turneringen och ju bl.a. besegrade Tyskland i gruppspelet med klara 4-0. Med den kvalitet Spanien har i spelare som Guijarro, tvillingarna Garrote och skyttedrottningen Andrea Sanchez har man dock goda chanser till revanch under F17-VM.