Kvaldag: Sverige till F19-EM!


Sverige behövde oavgjort i den avslutande gruppspelsmatchen mot hemmanationen och de regerande mästarna Frankrike för att ta sig till F19-EM men med matchens enda mål såg Stina Blackstenius till att det blev en tredje raka seger. Skottland, Spanien, England, Holland och Belgium var övriga gruppsegrare som tillsammans med Sverige och bäsata grupptvåan, Irland, gör hemmanationen Norge sällskap i sommarens EM 15-27 juli. Belgien besegrade idag Tyskland som också lite oväntat missar EM även om årets tyska F19 uppställning är lite svagare än vanligt.


I VM-kvalet hade Holland lekstuga med Albanien som besegrades med 10-1. Linköpings Renée Slegers visar utmärkt form och gjorde hela fem mål. I samma grupp föll idag Belgien mot obesegrade Norge med 1-2. En viktig seger för Norge som har ett bra grepp om gruppen nu.

Schweiz tog ytterligare ett steg närmare VM genom att spela 1-1 hemma mot Danmark. Danmark hade behövt vinna för att ha minsta chans att utmana Schweiz om gruppsegern och får nu sikta in sig på andraplatsen. Den innehas av Island men lagen har ännu inte mötts i kvalet. Island har en liten chans på gruppsegern fortfarande men måste då antagligen ta full pott och besegra Schweiz borta.

Bosnien var nära att hjälpa Sverige men efter tre mål av Vittsjös Jane Ross under sista halvtimmen blev det till slut ändå seger till Skottland 1-3.


3 svar till “Kvaldag: Sverige till F19-EM!”

  1. Nu ökar kanske möjligheterna för Lina Hurtig och Stina Blackstenius att plockas in i A.landslaget ganska snart. Allt annat vore ett bevis på dåligt omdöme – och nästintill tjänstefel – från Sundhages och Perssons sida!

  2. Vi får hoppas på det, men risken är väl att man vill att de ska ha fullt fokus på F19-landslaget nu för att vara redo för slutspelet i sommar.

  3. Givetvis, men när EM-äventyret är över – förhoppningsvis – med lycklig utgång för Sverige, då är det hög tid att plocka in duo ”Lina-Stina”! 🙂