Arna-Bjørnar – LSK Kvinner 1-2

Arna-Bjørnar höll åter på att ställa till det för ett topplag hemma i Bergen men föll ändå till slut mot guldjagande LSK Kvinner med 1-2. Sett över hela matchen en rättvis seger men laget hade ändå lite tur som fick med sig de tre poängen.

LSK hade stora problem att få kontroll på motståndarnas entusiastiska och frejdiga omställningsspel i första halvlek. Unga Arna-Bjørnar, med sex tonåringar i startelvan, tog också en ganska välförtjänt ledning när planens yngsta spelare, 16-åriga Kristine Haugland, satte 1-0. Målet väckte bortalaget som mer och mer tog över matchen.

Kvarten in på andra halvlek satte sedan Arna-Bjørnar 2-0 på nick. Målet blev dock mycket tveksamt bortdömt där domaren menade att spelaren gick fört tufft på målvakten trots minimal kontakt. Strax därefter kunde istället Isabell Bachor nicka in kvitteringen 1-1. Bara minuter därefter slarvade Arna-Bjørnars lagkapten Caroline Walde i försvaret och LSKs skyttedrottning Emilie Haavi snodde bollen och satte 1-2. Arna-Bjørnar orkade inte resa sig utan LSK kunde kontrollera resten av matchen.

Mimmi Löfwenius hade några bra minuter i inledningen av de båda halvlekarna men var annars ganska osynlig på sin högerkant och byttes ut en bit in på andra halvlek. Segern för Lillestrøm innebär att man fortsatt är på samma poäng som Stabæk i toppen efter 17 av 22 omgångar. Stabæk som idag bortaslog Medkila med 3-1. De båda topplagen möts för övrigt i en potentiellt helt avgörande guldfinal i sista omgången.

Idag lottades också semifinalerna i NM (Norska Cupen) som spelas i slutet av september.
Avaldsnes – LSK Kvinner
Trondheims-Ørn – Røa
Bortalagen får gälla som favoriter men det är ändå två ganska öppna matcher. LSK besegrade i veckan för övrigt Stabæk med 4-2 i kvartsfinal i något som ju annars känts som den morraliska finalen. Då gjorde för övrigt Löfwenius ett av målen.