Wolfsburg – Potsdam 2-1

VfL Wolfsburg tog över serieledningen från Turbine Potsdam genom seger med 2-1 när lagen idag möttes i en tidig seriefinal i omgång 6. En mycket underhållande match med ganska få målchanser men i högt tempo och med mycket kamp.

Efter en pigg start av Wolfsburg kom Turbine Potsdam snabbt in i matchen och tog också över spelet och sedan en ganska välförtjänt ledning när Genoveva Añonma satte 0-1 med kvarten spelad. Med halvtimmen spelad svarade dock Wolfsburg när Alexandra Popp aningen turligt kom helt fri med målvakten efter en försvarmiss och iskallt rullade in 1-1.

I andra halvlek fick Wolfsburg bättre grepp om matchen och mer spets då man bytte in Lena Goeßling och Caroline Graham Hansen. Man tog helt klart över initiativet i matchen och jagade segermålet. Det skulle dock dröja enda till slutminuterna innan Martina Müller assisterad av fightern Alexandra Popp forcerade in 2-1 och en ordnade en viktig seger i guldkampen.

Trots förlusten fortsätter jag att imponeras av Potsdam som trots skador på nyckelspelare åter spelar imponerande fotboll. Förlusten var lagets första poängtapp för säsongen. Även Wolfsburg dras ju dock med skadeproblem och saknaden av Nadine Keßler och i första halvlek även Lena Goeßling är tydlig mot topplagen. Nilla Fischer spelade som vanligt 90 minuter för Wolfsburg och gör en bra insats.

Noterbart från Frauen Bundesliga är också att nykomlingen Herforder SV har blivit av med sin amerikanska anfallare och främsta målskytt Jessica McDonald. En dispyt med det amerikanska förbundet om när under våren hon ska återvända till USA för spel i NWSL ligger bakom. Det amerikanska förbundet har därför dragit tillbaka hennes licens att spela utomlands.

Övriga matcher i omgången spelas under söndagen och där kommer sannolikt FFC Frankfurt och Bayern München ta säkra segrar mot Herforder SV respektive MSV Duisburg och haka på Wolfsburg och Potsdam i toppen.