Levante – Atlético Madrid 1-3

I dagens toppmatch i spanska ligans nionde omgång mellan seriefyran Levante UD och femman Atlético Madrid handlade det om att vinna för att haka på Barcelona, Athletic Club och Valencia i toppen. Det var också en ganska jämn match där spelet böljade fram och tillbaka men där det aningen tyngre och mer spelskickliga Atlético Madrid ändå till slut vann ganska rättvist.

Matchen fick en flygande start när Priscila Borja skickade in 0-1 (6′) i matchinledningen. Möjligtvis aningen svagt målvaktsingripande men skottet var välplacerat vid det högra krysset. Repliken från Levante kom snabbt när Adriana Martín satte 1-1 (11′) efter samarbete med Olga García.

Det var i övrigt ganska få målchanser men i ett snyggt anfall i slutet av halvleken nickade Priscila Borja läckert in 1-2 (36′) på Mapi Leóns inlägg. Ibörjan av adra halvlek satte Silvia Meseguer 1-3 (48′) och där kändes matchen avgjord och Atlético kunde kontrollera resten av halvleken.

Matchens 5 främsta
1. Priscila Borja (Atlético) – Ratad i den spanska landslagstrupp som togs ut igår där fyra av hennes lagkamrater ingick. Kanske ångrade sig förbundskaptenen idag. Första halvleks gigant som använde sin fina teknik och snabbhet och framförallt i kombination med varandra för att skapa bekymmer för Levante-försvaret. Två snygga mål dessutom.
2. Silvia Meseguer (Atlético) – Landslagsmittfältaren var tryggheten på mittfältet som hon dominerade med hårt jobb både defensivt och offensivt. Målskytt.
3. María ”Mapi” León (Atlético) – Många fina inlägg och hörnor med vänsterfoten för vänsterbacken som också borde kunna bli aktuell för landslaget.
4. Adriana Martín (Levante) – Landslagsanfalleren jobbade hårt i offensiven men var ofta lite för ensam.
5. Olga García (Levante) – Stark insats precis som förra helgen. Alltid het när hon har bollen men försvann lite ur matchbilden däremellan.

Segern innebär att toppskiktet ser ut så här: 1. Atheletic Club 22p, 2. Barcelona 21p, 3. Atlético Madrid 21p, 4. Valencia 20p,  5. Levante 19p. Atlético och Levante har spelat en match mer än övriga. Inget utöver dessa fem lag kommer blanda sig i toppstriden.