Mozzanica – Brescia 0-1

I dagens toppmatch i omgång 10 av 26 i Serie A tog serieettan Mozzanica emot seriefyran och regerande italienska mästarna Brescia i en match som slutade 0-1. Brescia visade truppbredd och besegrade serieledarna trots att man inledde matchen med landslagskvartetten Rosucci, Cernoia, Bonansea och Linari på bänken.

Det var Brescia som hade ett visst övertag och skapade de hetaste chanserna i en lite småseg första halvlek. Man tog också rättvist ledningen när Christiana Girelli satte 0-1 på straff i första halvleks sista minut efter hands i straffområdet av en hemmaförsvarare.

Mozzanica, som inför den här säsongen förstärkt med bl.a. landslagsspelarna Sandy Ianella och Daniela Stracchi från ekonomiskt krisande Torres, lyckades egentligen inte skapa någonting i offensiven i första halvlek. I andra halvlek jämnade man dock ut spelet en hel del i jakten på kvittering och intensiteten i matchen höjdes avsevärt. Trots en bra slutforcering åkte man på säsongens andra förlust.

Matchens 5 främsta
Inte så många som stack ut ur mängden denna gång men här är fem som övertygade.
1. Roberta d´Adda (Brescia) – Dominant i första halvlek där hon stoppade alla Mozzanicas försök till anfallsspel. Kompletter med sin snabbhet Maria Karlssons mer kraftfulla spel i mittförsvaret.
2. Lisa Alborghetti (Brescia) – Stark matchen igenom både offensivt och defensivt på högermittfältet där. Mycket säker i passningsspelet.
3. Angela Locatelli (Mozzanica) – Lagkaptenen var stark och bra matchen igenom i hemmalagets mittförsvar.
4. Fabiana Costi (Brescia) – Vänsterbacken stod för en rad fina brytningar och var säker i defensiven. Tog också en del bra offensiva initiativ.
5. Alessia Gritti (Mozzanica) – Målvakten höll Mozzanica kvar i matchen med ett par riktigt vassa räddningar. Var också snabbt ute utanför straffområdet och avstyrde kontringar vid flera tillfällen.

Förlusten innebär att Mozzanica tappar serieledningen till Agsm Verona som idag besegrade Torres med 3-1
Tabelltoppen: Verona 26p, Mozzanica 24p, Firenze 24p, Brescia 23p, Tavagnacco 20p, Res Roma 20p, Torres 16p.