Ajax – Twente 0-2

Ligatvåan Ajax hade ikväll chansen att ta ett stort steg mot Champions League när man på hemmaplan mötte ligatrean och regerande mästarna FC Twente i BeNe-League. Den chansen tog man dock inte utan föll med 0-2.

Jag såg bara matchens andra halvlek, den första blev för övrigt mållös. Ajax hade som vanligt mycket boll men hade också som vanligt svårt att skapa särskilt många heta chanser. Twente fick en drömstart på halvleken när man fick en mycket tveksam straff (på reprisen såg det inte ut att vara kontakt mellan spelarna) där landslagsmittfältaren Anouk Dekker satte 0-1 (52′)

Ajax flyttade fram spelet allt mer och Twente satsade på omställningar, främst på hypersnabba Shanice van de Sanden. Hon skapade stora bekymmer för Ajax-försvaret, men effektivast i världen är hon inte. Tre mål har det bara blivit på de inledande 14 omgångarna och hade hon varit lite hetare i straffområdet så hade hon kunnat gjort ytterligare tre mål bara idag. Hon skapar dock ytor även för andra och spelade fram till Yana Daniëls som satte 0-2 (90′) i slutminuterna.

En tung förlust för Ajax som tappade mark i kampen om ligatiteln mot belgiska Standard Liège som uttökade avståndet till 4 poäng. Man tappade också i kampen om att bli bästa holländska lag när Twente nu krympte avståndet från 4 till 1 poäng. 14 av 24 omgångar är spelade i den sista upplagan av BeNe-League.