Liverpool – Sunderland 1-2

Det är sällan lätt att möta nykomlingar i seriepremiärer och det fick regerande mästarna Liverpool känna på idag när man föll mot nykomlingen Sunderland med 1-2 i premiären av WSL 2015 inför 1014 personer.

Det var Sunderlands kollektiva försvarsspel som låg bakom segern i en match där Liverpool hade ett ganska stort spelövertag men där målchanserna var ganska jämt fördelade.

Liverpool inledde klart bäst och hade ett stort spelövertag och lät med ganska fint passningsspel på mittfältet Sunderland-spelarna jaga boll. Man skapade dock nästan ingenting framåt. Istället kunde Sunderland sticka upp i offensiven vid ett par tillfällen och efter svagt försvars- och målvaktsspel kunde Beth Mead nicka in 0-1 (28′). Målet förändrade matchbilden totalt och Sunderland dominerade resten av halvleken.

I andra halvlek var åter Liverpool dominanta i spelet men hade fortsatt svårt att skapa chanser mot ett Sunderland som försvarade sig skickligt. Kvitteringen var nära när Natasha Dowie nickade i ribban två gånger om inom några sekunder. Istället kom dock 0-2 (78′) när Mead fälldes i straffområdet av försvarstalangen Satara Murray, som annars varit en av de bästa i kaget. Solklar straff som Brooke Chaplen satte säkert.

Satara Murray tog revanch på sig själv när hon strax därefter nickade in 1-2 (81′) efter en hörna. Liverpool satte hårt tryck i jakt på kvitteringen och matade in bollar i straffområdet men det blev aldrig riktigt farligt.

Matchens 5 främsta
1. Beth Mead (Sunderland) – Låg bakom båda målen opch var ett ständigt hot mot Liverpool-defensiven med sin snabbhet och fina bollbehandling. En härlig anfallstalang som också var utmärkt target i andra halvlek när trycket var som hårdast mot Sunderland-målet.
2. Sarah McFadden (Sunderland) – Hon är inte världens kvickaste spelare men välplacerad och stark och vann väldigt mycket boll ikväll.
3. Brooke Chaplen (Sunderland) – Sen värvning från Liverpools ärkerival Everton som ger laget lite mer spelskicklighet i offensiven. Bra matchen igenom och satte säkert straffen.
4. Steph Bannon (Sunderland) – Lagkaptenen hade en riktigt bra dag tillsammans med Victoria Williams, Abby Holmes och Hayley Sharp i backlinjen.
5. Ingrid Ryland (Liverpool) – Norska nyförvärvet jobbade hårt på högerkanten och var tillsammans med ett annat nyförvärv, nigerianska supertalangen Asisat Oshoala, de två som åtminstone lyckades skapa något i offensiven en dag då egentligen ingen i Liverpool imponerade.

Mer:  ”Inför WSL 2015”.