Startelvan mot Danmark


staretelvan_mot_danmarkImorgon 17.00 ställs Sverige mot Danmark på Tele2 Arena i Stockholm. Man gör det med en nygammal 4-4-2 uppställning.  Det är nog ett ganska smart drag att gå tillbaka till något som spelarna känner sig trygga med.

Det bör ge en stabilare defensiv. Bra också att man väljer att låta Sofia Jakobsson spela i anfallet där hon gör sig bäst. Sedan har vi då det som jag tycker är bekymret med 4-4-2 och det är yttermittfältet. Jag vill ju väldigt gärna se Kosovare Asllani i en offensiv roll centralt så det blir intressant att se hur mycket man lyckas få ut av henne på kanten.

Med en 4-4-2-uppställning känns ju också Lina Nilsson – Elin Rubensson som ett hett alternativ som högerkant men Nilsson blir kvar på vänsterkanten och Rubensson fick en huvudskada på träning och spelar inte. Sara Thunebro ersätter henne. Ny mittback är inte oväntat Emma Berglund.


5 svar till “Startelvan mot Danmark”

  1. En mycket väntad och där för också rätt tråkig startelva. Att Berglund får chansen är väl inte mycket att säga om, det kollektiva försvarsspelet var rent utsagt bedrövligt mot Schweiz. Jag tycker dock att det är trist att en del väljer att skylla hela den kollektiva kollapsen på Rohlin när övriga backar inklusive den givna Fischer också stod för riktigt svaga insatser.

    Att Thunebro får chansen är en ren katastrof då SVT-experten Frida Östberg har helt rätt när hon sa att Thunebro inte har i truppen att göra. Även om Östberg sa ’vissa spelare’ så var det ju lika tydligt vem hon syftade på som när Kosse uttalade skepsis mot Schough under senaste EM-slutspelet.

    Riktigt kul att Östberg istället framhåller Magdalena Ericsson och menar att hon borde varit med redan nu och definitivt i VM-truppen, jag som sett hennes fina utveckling under de två år hon varit i LFC kan ju bara hålla med där.

    Kosse som yttermittfältare känns lite tveksamt, det blev ju total katastrof när Dennerby testade det, men under Sundhage kanske hon kan få lite friare tyglar att se framförallt framåt i plan.

    Slutligen får man hoppas att Harder inte fortsätter lika inspirerat som mot Vittsjö för då finns det risk för ytterligare en tung afton för vårat Damlandslag. Ett ungt Danmark kommer säkert vara riktigt taggat att slå ’storasyster’ på bortaplan.

    • Kan ju glädja dig med att Hanna Marklund sa samma sak angående Magdalena Ericsson på den damallsvenska upptaktsträffen.

      Jag hoppas också att Asllani får ganska fria tyglar i offensiven. Så att hon kanske kan komma rättvänd och utmana med fart centralt mot backlinjen.

  2. Sveriges startelva mot Schweiz 2012 i Pias första landskamp: 21 Sofia Lundgren – 13 Lina Nilsson, 18 Emma Berglund, 5 Nilla Fischer, 6 Sara Thunebro, – 14 Johanna Almgren, 15 Caroline Seger, 17 Lisa Dahlkvist, 9 Kosovare Asllani – 8 Lotta Schelin (K), 10 Sofia Jakobsson.
    Man kan väl säga att inget har hänt på snart 3 år med Pia

    • Ger en ganska tydlig bild på hur få talanger man lyckats lotsa in i landslaget på senare år. Elin Rubensson är väl egentligen den enda.

  3. Att startelvan idag är snarlik Sundhages första som svensk förbundskapten bör inte förvåna. Sundhage följer sin filosofi från tiden som förbundskapten för USA då hon satsade på en liten grupp spelare som fick helhjärtat förtroende. Det var få förändringar i startelvan och truppen under Sundhages tid som amerikansk förbundskapten. Sen kan man tycka att upplägget är dåligt – men det är inte överraskande. Sundhage följer sin fotbollsfilosofi som var välbekant då hon anställdes.