2015-05-07 19:20 Hammarby IF  – KIF Örebro  0-0
Se inlägg

2015-05-08 19:00 Umeå IK – FC Rosengård  0-2
Se inlägg

2015-05-09 14:00 Vittsjö GIK – Kopparbergs/Göteborg FC  1-2
Vittsjö gjorde en stark första halvlek och fick tidigt utdelning när Antonia Göransson satte 1-0 (3′).  Man skapade ytterligare en hel del fina lägen och gästerna kunde vara glada att komma till halvtid med 1-1 (19′) efter att Manon Melis satt lagets enda riktiga chans. I andra halvlek lyckades inte Vittsjö prestera samma fina spel utan det var snarare Göteborg som hade ett litet övertag och Filippa Curmark sköt in 1-2 (68′). Viktig seger för Göteborg som dock inte spelar särskilt imponerande.

2015-05-09 16:00 AIK – Kristianstads DFF  0-5
(27’ Moberg, 32’ Guehai, 37’ Guehai, 42’ Vidarsdottir, 46’ Edgren)
AIK spelade riktigt dåligt försvarsspel i första halvlek och ledningen för Kristianstad kunde ha varit ännu större om Johanna Rasmussen varit lite kyligare. Det blev en drömdebut för Elfenbenskustens landslagsmittfältare Ida Guehai som två gånger om prickade rätt med sina skott i straffområdet.  AIK fortsätter att ha väldigt stora skadebekymmer och saknade denna dag bl.a. den för startelvan givna kvartetten Filippa Angeldahl, Jennie Nordin, Emma Lundh, Elin Bragnum. Lundh spelade andra halvlek där AIK ryckte upp sig en del.

2015-05-10 15:00 Mallbackens IF Sunne – Linköpings FC  0-1
Mallbacken försvarade sig väl men hade stundtals stora problem att hänga med i Linköpings tempo i första halvlek och kunde då vara glada att man mötte ett så ineffektivt lag. Det krävdes en straff på övertid i första halvlek för att Pernille Harder skulle kunna sätta 0-1 (’45 +2). Pernille Harder hade för övrigt också två rejäla ramträffar som förtjänade ett bättre öde. Mallbacken fick lite mer att säga till om i andra halvlek där Madelen Janogy kom in och gav Mimmi Larsson lite uppbackning i offensiven. Segern för bortalaget var dock helt klart rättvis men borde ha varit större.

2015-05-10 16:00 Eskilstuna United DFF – Piteå IF  0-3
Se inlägg

6 svar till “Damallsvenskan 2015, omg. 5”

1. Kan inte hjälpa att jag undrar om vi ”bytar tröjer på spelarna” skulle det bli straff då? Finns inget lag som får straff så lätt som Lfc.

• Men den här gången var straffen helt solklar … domaren kan inte låta bli att blåsa där. Det är bara att konstatera att Blackstenius har blivit en mycket tuffare spelare i år, hon bröt sig ju förbi Mallbacken-spelaren trots att denne höll ett livtag om henne vilket var häftigt att se. Trots att hon stod på benen just efter att Mallbacken-spelaren släppt taget så är ju straffen redan där helt solklar.

Att LFC dessutom enligt tränare Sjögren hade en annat läge tidigare där det ska ha varit en ännu tydligare straffsituation, den såg jag inte så jag har ingen åsikt, gjorde det nog ännu lättare för domaren att döma den klara straffen. Jag har förstått att också Mallbacken ska ha haft en möjlig straffsituation senare men jag såg ju inte matchen så den situationen kan jag inte heller kommentera. Med tanke på LFC:s spelövertag och dubbla ramträffar hade det ju dessutom varit ett rån med tappade poäng i den här matchen.

Vad gäller att LFC skulle ha lättare än andra lag att få straff så är min spontana reaktion att så absolut inte är fallet. Man ska ju tänka på att LFC har många snabba spelare och att lagets anfallsidé till stor del bygger på att utmana långsammare motståndarbackar i 1 mot 1 situationer både från kanten och centralt vilket ger upphov till många potentiella straffsituationer.

Personligen ser jag gärna att domarna blir tuffare rent generellt i Damallsvenskan mot regelbrott då det tidigare känts som fribrottning varit med regel än undantag i straffområdena från försvarsspelare. Jag tror nämligen det skulle gynna vårat Damlandslag om vår inhemska serie blir mer ’internationell’ i sin bedömningsnivå utöver att spelet blir roligare att se på.

2. Var på plats och såg matchen , Linköping bättre vinner rättvist, fast mallbackens andra halvlek respektlös och bra, e ju ett CL lag mot ett elitettanlag ju,,, Blackstenius straff okej inte mer, men skulle väl haft gult när hon försökte filma till sej straff i ett tidigare läge !! Mallbackens straffsituation, förmodligen den solklaraste straff som inte blir straff i svensk elitfotboll 2015 reda
    n nu utnämnd!! Handssituationen e svårskott som blockas, avstånd boll arm? Är armen i naturlig rörelse? Domaren nivå va katastrofalt svajig och ojämn, fördelaregeln tillämpades olika för båda lagen,å mallbackens straffsituation är ju bara löjlig! Blackstenius och rolfö i all ära men nog fanns väl banans bästa forward i grönt, Mimmi Larsson!! Ska bli spännande att följa hennes utveckling!!

3. Och det är det jag menar. Det har varit flera solklara straffar till andra lag men man väljer att fria för det är en ”liten skit klubb”själv hoppas jag att alla lag kan bedömas lika men nu är icke detta fallet. Bättre domare nu tack.