Bayern München tyska mästare

Bayern München tog sin första titel i Frauen Bundesliga när man idag besegrade SGS Essen med 2-0 samtidigt som FFC Frankfurt och VfL Wolfsburg spelade 1-1. Det innebär att Bayern München tar hem titeln, en poäng före VfL Wolfsburg. Frankfurt blir trea och måste vinna Champions League för att komma ut i Europa även nästa näsong.

Det såg efter första halvlek ut som om Wolfsburg skulle missa nästa års Champions Leagueå Frankfurt under de första 45 minuterna var det klart bättre laget. Man tog tidigt ledningen när Vero Boquete som satte 1-0 (6′) och fortsatte sedan att stundtals få ganska hårt tryck mot Wolfsburgsmålet.

Man skulle ju kunna tro att Jessica Fishlock skulle saknas på defensivt mittfält, men försvarsgiganten Saskia Bartusiak är ju på väg tillbaka och tog plats på mittfältet. Man hade också flyttat in Simone Laudehr och fick ett fruktansvärt starkt centralt mittfält där även Dzenifer Maroscan ingick. Först i slutet av halvleken kom Wolfsburg in lite mer i matchen.

Scenförändringen var dock total i andra halvlek. Bartusiak gick ut i halvtid och plötsligt kändes inte Frankfurts defensiv så stabil längre. Wolfsburg tog över nästan allt av spelet och kvitteringen kom också när Martina Müller, i sitt sista framträdande, satte 1-1 efter en bedrövlig hemåtpass av Kathrin Hendrich. Wolfsburg fortsatte att trycka på för segern för att ta en ny ligatitel men fler mål blev det inte.

För tysk damfotboll kan resultatet visa sig bli bästa tänkbara för om Frankfurt vinner Champions League-finalen på torsdag får ju Tyskland tre lag i Champions League nästa säsong. För turneringen vore väl det det bästa även det då skulle bli ännu tuffare för de svenska lagen att hävda sig.

SC Sand fixade nytt kontrakt genom att besegra Bayer Leverkusen med matchens enda mål. Målet gjordes av italienskan Ilaria Mauro som nu flyttar till Turbine Potsdam. Det gör ju för övrigt även lagets härförare på mittfältet, Patricia Hanebeck. Resultatet innebär att gamla storlaget Duisburg åker ur tillsammans med Herforder SV.