Vittsjö GIK – AIK 3-2

Vittsjö GIK besegrade AIK med 3-2 efter att ha kommit till baka från underläge två gånger om. AIK visade att man kan göra mål i årets serie men man orkade inte riktigt hela matchen denna gång och skadebekymren fortsätter att ställa till det.

Första halvlek var mycket jämn både spelmässigt och chansmässigt. AIK var dock bäst på att utnyttja sina chanser och kunde gå in i halvtidspaus i ledningen (1-2) efter att ha gjort sina första mål i årets serie. I andra halvlek var det nästan bara Vittsjö och AIK hade inte så mycket att sätta emot när laget tryckte på för först kvittering och sedan ett segermål.

Båda lagen tvingades byta målvakt i halvtid. Vittsjös Cecilie Breil Kramer fick en smäll i samband med den andra målet. Ännu tyngre för AIK som av någon anledning tvingades byta ut Justine Bernier som hade varit en av planenens främsta så långt.

Målen: 7 Göransson, 55’ Göransson, 90’ Sällström – 4’ Storck, 13’ Zigiotti Olme)

Matchens 5 främsta
1. Antonia Göransson – Hon dominerade kanske inte direkt matchbilden men med två mål och en assist blev Göransson den stora matchvinnaren.
2. Sarah Storck (AIK) – Var i högsta grad inblandad i båda AIK-målen och gjorde själv det ena och var riktigt het i första halvlek.
3. Ifeoma Dieke (Vittsjö)  – Växte till den mittbacksgigant hon är i andra halvlek där hon intew släppte något förbi sig.
4. Linda Sällström (Vittsjö) – Första matchen från start och mål och assist.
5. Therese Björck (Vittsjö) – Jobbade över oerhört stora ytor och följde ofta bra med i offensiven utan att slarva med det defensiva arbetet.

Pigg första halvlek också av AIK-talangen Julia Zigiotti Olme som börjar växa in i Damallsvenskan. En svensk VM-spelare på planen, Emma Lundh, och hon gör en hyfsad insats men blandade och gav en del. Bra t.ex. vid lagets andra mål där hon tog sig runt på kanten men det gick annars ibland lite långsamt och blev lite omständigt. Vittsjös VM-spelare Kirsty Yallop gjorde en ganska dålig första halvlek med flera onödiga bolltapp men var dest bättre i den andra halvleken där hon åter vann boll och styrde från mittfältet.