Helgnotiser 30-31 maj


Bättre sent än aldrig, här kommer helgens notiser.

Danmark: Brøndby IF har gått som tåget i den danska ligan i år och man säkrade i helgen en ny lligatitel och tog tillbaka bucklan som Fortuna Hjørring fick låna efter förra säsongen. KoldingQ har fortfarande en liten chans att snuva Fortuna på andraplatsen men det är inte sannolikt att man lyckas med det.

U23: Segrar mot England (3-1) och Norge (2-1) och en knapp förlust mot USA (1-2) blev facit för U23-landslaget under tutrneringen i Norge. (Klicka på respektive resultat för att komma till förbundets rapporter med klipp av målen) Jag har inte sett mer än de glimtarna av matcherna men kul att se att stora F19-talanger som Zecira Musovic och Natalie Björn får chansen i U23 redan nu.

Ungern: Ferencváros bröt MTKs fem år långa svita av ligasegrar genom att på straffar till slut vinna den två matcher långa mästerskapsfinalen mellan de båda lagen. Det var Ferencváros första ligatitel.


Ett svar till “Helgnotiser 30-31 maj”

  1. Visst är det kul att Musovic och Björn får chansen i U23, faran för dem är att de därmed kan ha nått toppen av landslagskarriären. För de flesta spelare som hamnat i U23 är det ”hit men inte längre” som gäller. Detta B-landslag är en slags värmestuga för att hålla alla förhoppningsfulla talanger som ratas av Sundhage et consortes vid gott mod.