Damallsvenskan 2015, omgång 8

Omgång 8
2015-07-09 19:30 KIF Örebro – Kopparbergs/Göteborg FC  1-1
(63′ Talonen – 7′ Rubensson)
Inför säsongen kändes det som om detta skulle vara en toppmatch men så är inte riktigt fallet om man tittar på tabellen i dagsläget. Det andades inte heller direkt toppmatch om spelet där felpassningarna avlöste varandra för båda lagen och gjorde spelet väl hackigt. KIF Örebro var det spelmässigt bättre laget och skapade också flest heta chanser, bl.a. tvingades Göteborgsspelare rädda på mållinjen vid två tillfällen.

2015-07-11 15:00 Hammarby IF – Vittsjö GIK  2-2
(50’ Jansson, 83’ Markstedt – 15’ Sällström, 40’ Sällström)
I en ganska jämn första  halvlek var Vittsjö det klart effektivaste laget och Linda Sällström tog laget till en tvåmålsledning. I andra halvlek vaknade Katrin Schmidt till och dominerade på planen när Hammarby tog över allt mer och jagade reducering, kvittering och ledningsmål. Reduceringen kom genom Emma Jansson tidigt i halvleken och mot slutet kvitterade Clara Markstedt, sedan var även ett ledningsmål närta ett par gånger. Födelsedagsbarnet Anna Lindblom (nu 26 år) var i händelsernas centrum i inledningen och avslutningen av matchen. I inledningen som Hammarbys bästa anfallshot med sina offensiva genombrott från högerbacksplats och i slutet av matchen när hon blev utvisad efter sitt andra gula kort.

2015-07-11 15:00 Eskilstuna United – AIK  5-1
(9’ Elena Sadiku, 28’ Sadiku, 33’ Petra Larsson, 40’ Sadiku, 86’ Felicia Karlsson – 35’ Julia Zigiotti Olme)
Elena Sadiku gjorde en dröm-comeback efter sin skada när hon satte tre mål i första halvlek av en match som Eskilstuna United hade bra kontroll på.

2015-07-15 19:00 Mallbackens IF – FC Rosengård  1-1
(9′ Zoe Ness – Sara Björk Gunnarsdóttir)
Inför 2270 personer och härlig stämning på Strandvallen gjorde Mallbacken det igen, tog poäng av Rosengård. Disciplinerat försvarsspel på alla fötter och fint målvaktsspel var receptet. Man tog också ledningen när skotska Zoe Ness på Carli Lloyd-vis (kanske inte riktigt) från VM-finalen på hörna sprintade in och mötte bollen mitt i straffområdet och satte 1-0. Rosengård dominerade förstås stort spelmässigt och hade också mängder av avslut. Avsluten var dock ofta ganska så tama och matchens lirare, Jennifer Falk i hemmamålet, var nästan alltid på rätt plats och med på noterna. Kvitteringen kom dock till slut men aldrig något segermål.

2015-07-15 19:00 Umeå IK – Linköpings FC  1-2
(60′ självmål – 16’ Maja Krantz, 65’ Fridolina Rolfö)
Främst tack vare en stark första halvlek, där man välförtjänt tog ledningen med 1-0, tog Linköping med sig alla tre poängen hem från Umeå. Umeå skapade lite mer i andra halvlek och fick lite hopp om seger när Linköpings mittbackspar Rohlin/Ericsson bjöd på 1-1. Det hoppet släcktes dock bara minuter senare när Fridolina Rolfö dunkade in segermålet.

2015-07-16 19:30 Kristianstads DFF – Piteå IF  2-3