11:an, omgång 9


Omgång 9 är avslutad och här kommer 11:an med de som leverade denna gång.

119Målvaktsposten går till Katie Fraine (Linköping) i hård konkurrens med Carola Söberg efter mycket stabilt spel i toppmötet.

Eskilstuna Uniteds backtrio låg bakom lagets seger i Göteborg. Vaila Barsley (Eskilstuna United) och Louise Quinn (Eskilstuna United) med varsitt mål och Glódís Perla Viggósdóttir (Eskilstuna United) med utomordententligt försvarsspel och en assist.

Kristine Minde (Linköpings FC) hann som vanligt spela på flera positioner i sin match även om hon främst var anfallare. Här blir det vänsterytter där hon får god nytta av sin löpvillighet som kännetecknade hennes spel i toppmötet. Hanna Glas (Umeå IK) har visat storform den senaste tiden och var en av få i UIK som visade kvalitet i laget denna gång.

Ett av årets absolut snyggaste mål gjorde Claudia Neto (Linköpings FC) och det tar henne in i 11:an. Lisa Dahlkvist (KIF Örebro) låg bakom Örtebros seger mot Umeå med ett mål och en assist. Katrin Schmidt (Hammarby IF) låg bakom väldigt mycket i Hammarbys seger i det oavgjorda mötet med Kristianstad och hon blev också målskytt.

Pauline Hammarlund (Piteå IF) fixade segern mot AIK med sina två mål och är nu dela skytteligaledning. Två mål, hennes första för säsongen, gjorde också Jane Ross (Vittsjö GIK) och det säkrade segern mot Mallbacken.


2 svar till “11:an, omgång 9”

  1. Spelar Piteå mot AIK i varje omgång, för mej att de slog Kristianstad nu (:-),gör dom det borde de ha bra chans att vinna allsvenskan!!

  2. Nu fattar jag de va en utryckt match som spelades tidigare AIK -Piteå , sorry My fault!!