Truppen mot Moldavien & Polen


Pia Sundhage har presenterat sin första trupp efter VM. Det är en trupp som ska sällas mot Moldavien (17/9) och Polen (22/9) i EM-kvalet. Jag är för en gångs skull ganska nöjd med truppen och jag tycker att samtliga spelare i den förtänar att vara där. Jag hade antagligen bytt ut någon i varje lagdel men det är absolut inga helt nödvändiga förändringar. Det intressanta nu blir ju förstås att se hur man väljer att formera laget.

Målvakter
Hilda Carlén, Piteå IF
Hedvig Lindahl, Chelsea 
Inte så mycket att diskutera, Hilda Carlén har varit riktigt bra och för mig stod valet mellan Jennifer Falk och Carlén om positionen som andremålvakt denna gång. 

Försvarare
Emma Berglund, FC Rosengård
Magdalena Eriksson, Linköpings FC
Nilla Fischer, VfL Wolfsburg
Hanna Glas, Umeå IK
Amanda Ilestedt, FC Rosengård
Elin Rubensson, Kopparbergs/Göteborg FC
Jessica Samuelsson, Linköpings FC
Linda Sembrant, Montpellier 
Hanna Glas är förstås det lite överraskande namnet men hon har haft en bra säsong förtjänar definitivt chansen. Chansen får alltså också Magdalena Ericsson, bra att få in en vänsterfor i backlinjen. Lite oväntat känns det ändå att Lina Nilsson inte är med i truppen. Marina Pettersson-Engström hade varit med i min trupp. 

Mittfältare/forwards
Emilia Appelqvist, Piteå IF
Lisa Dahlkvist, Paris Saint Germain
Malin Diaz Pettersson, Eskilstuna United
Pauline Hammarlund, Piteå IF
Jenny Hjohlman, Umeå IK
Lina Hurtig, Umeå IK
Sofia Jakobsson, Montpellier
Josefin Johansson, Piteå IF
Fridolina Rolfö, Linköpings FC
Lotta Schelin, Olympique Lyonnais
Olivia Schough, Eskilstuna United
Caroline Seger, Paris Saint-Germain 
Samtliga uttagna från damallsvenskan har visat fin form i de senaste matcherna så inte mycket att säga om uttagningen här heller. Jämfört med VM-truppen så är det fyra spelare som har bytts ut (Emma Lundh är inte med, Therese Sjögran pensionerad, Linda Sembrant flyttad till backlinjen, Kosovare Asllani saknas av familjeskäl). Ersättarna är Fridolina Rolfö, Pauline Hammarlund, Josefin Johansson och Lina Hurtig. Det är fyra alldeles utmärkta val även om jag gärna hade sett Stina Blackstenius i truppen. 


7 svar till “Truppen mot Moldavien & Polen”

  1. Läser att Sundhage tycker att det ska bli ”kul och spännande” att byta spelsystem – igen. Vem är det egentligen som anser att det är så himla roligt att byta till 4-1-3-2, 4-4-2? Börjar likna så att Sundhage ska ha sin egna ”kickar” hela tiden…

  2. Intressant… Vem skulle du tagit ut mot Marina? Tycker även Diaz ska ut mot Göransson och Blackstenius skulle också varit med istället för Hurtig. Överlag en okej trupp?

    • Att jag vill ha Marina beror på att jag vill ha in henne till höger i backlinjen i min 3-5-2-uppställning som jag skrev om i förra veckan. Hade antagligen valt bort Berglund eller Ilestedt. Men det är verkligen inget som direkt stör mig och alla uttagna backar är bra.

      I övrigt tycker jag det är svårt att ta ut en exakt trupp när man inte vet hur Sundhage tänker spela framöver, om det blir nytt spelsystem eller ej. Hade exempelvis absolut valt Göransson framför Diaz om vi ska spela 4-4-2.

  3. Bra!! Nu var det väl ingen toppmatch av henne mot KDFF men håller med. Hade valt bort Berglund isf. Lina Nilsson hade ju även kunna tagit den platsen eftersom Magda Ericsson duger gott och väl som mittback bredvid Rohlin i LFC. Antonia tycker jag går före alla dagar i veckan!! Petra Larsson är väl också snäppet vassare än Appelqvist, av det jag har sett i år iallafall!

  4. I en video på svt där dom intervjuade pia så kunde man se i bakgrunden på projektorn att dom tänkt spela 4-3-3 men 3 centrala mittfältare!

  5. bedrövligt igen damlandslaget spelar kl 15 en vardag är det på en ip igen utan belysning det är em kval skulle aldrig hända herrarna förbundet är ju hur flata som helst som går med på detta vilka ska kunna se denna match återigen ett bevis på hur man behandlar damfotbollen