Montpellier – PSG 1-2

Montpellier tappade kommandot i kampen om en Champions League-plats när man föll hemma med 1-2 mot toppkonkurrenten Paris Saint-Germain i dagens svenskmöte. Det var en rättvis bortaseger då PSG hade både det mesta av spelet och flest chanser.

Ställningskrig inledningsvis och nästan inga målchanser. Med halvleken spelad tog Caroline Seger en offensiv löpning, fick bollen av Christiane och rullade säkert in 0-1 (29′).

Efter målet tog PSG över spelet allt mer och man fortsatte att dominera i andra halvlek. 0-2 (57′) kom när Christiane nickade in en målvaktsretur på Laure Boulleaus inlägg. Böljande spel därefter när Montpellier tvingades satsa framåt. PSG hade hyfsad kontroll även om Montpelliers främsta målskytt, lovande Marie-Charlotte Léger snyggt satte 1-2 (90′ +3) på övertid.

Matchens 3 främsta
Färre misstag och mer jämn kvalitet från PSG-spelarna denna dag.
1.Christiane (PSG) – Brasilianska anfallaren Christiane var på rejält spelhumör och bjöd på en hel del tekniska läckerheter under matchen. Hon var dessutom nyckeln till seger med en assist och ett mål.
2. Laura Georges (PSG) – Felfri i backlinjen såg hon till att Montpellier skapade väldigt få heta lägen.
3. Caroline Seger (PSG) – Bäst av svenskorna var PSGs kapten Seger som rörde sig över stora ytor och tog viktiga löpningar i offensiven, inte minst vid ledningsmålet.

Lagkamraten Lisa Dahlkvist gör också en stabil insats utan att direkt utmärka sig. I Montpellier gör Linda Sembrant en ganska bra match i backlinjen. Sofia Jakobsson arbetade som vanligt hårt men fick ganska lite utdelning för sitt spring.

Lotta Schelin gjorde två mål när Lyon körde över Guingamp med 12-0. Guingamp som gjorde fin fjolårssäsong (slutade femma) har varit en katastrof hittills under säsongen efter ganska stora spelarförändringar i backlinjen. Man är nu på nedflyttningsplats.

Tabelltoppen efter 14 av 22 omgångar:  1. Lyon 54p, 2. PSG 51p., 3. Montpellier 49p., 4. Juvisy 45p.