Wolfsburg – Bayern München 1-1

VfL Wolfsburg lyckades rädda 1-1 i slutminuten i dagens stormatch mot Bayern München inför knappa två tusen åskådare.

Som vanligt när Bayern München spelar blir det ganska tillknäppt när man nästan backar hem med hela laget så fort motståndarna har bollen. Det var därför mycket bollinnehav för Wolfsburg men man hade svårt att komma igenom Bayerns mur.

Wolfsburgs spel är ljusår från det snabba, direkta och effektiva anfallsspel man bjöd på för ett par år sedan och med de många nya bolltrygga stjärnorna blir det ofta väl omständigt. Bayern München satte istället 0-1 (58′) när Melanie Behringer lossade bössan från långt håll. Laget bevakade sedan sin ledning och såg ut att gå mot segern.

Wolfsburg satsade allt framåt mot slutet av matchen men det häll på att sluta med nytt Bayern-mål. Men strax efterbortalagets ribbträff fick Caroline Graham Hansen in bollen till inhopparen Tessa Wullaert som fick in kvitteringen. Fortsatt 12 poäng upp till Bayern Mümchen för Wolfsburg.

Matchens 5 främsta
Denna gång utan inbördes ordning. Jag hade en ganska klar ordning på de 5 främsta men målet i slutminuterna jämnade ut det hela..
Leonie Maier (Bayern München) – Felfri i 89 minuter, stark både defensivt och offensivt på sin högerytterposition,  sedan tappade hon markeringen på Tessa Wullaert som satte kvitteringen.
Gina Lewandowski (Bayern München) – Lewandowski också väldigt bra på andra kanten men inte heller hon felfri vid målet.
Caroline Graham Hansen (VfLWolfsburg) – Nästan den enda offensiva spelaren som fick ut något av sitt spel denna dag. Hade en frispark i stolpen i första halvlek och låg bakom målet.
Melanie Behringer (Bayern München) – Såg ut att bli matchhjälte med sitt mål. Stabil insats på mittfältet matchen igenom.
Nilla Fischer (VfL Wolfsburg) – Känslan från landslagets match mot Skottland består. Nilla Ficher känns klart hetare i år och gör en väldigt bra macth. Stark defensivt och försökte även få fart på lagets offensiv.