Elitettan 2016: Omgång 1

2016-04-16 14:00 Älta IF – Kungsbacka DFF  0-1 (59’ Strahl)
Matchen började senare då Kungsbackas tåg blev försenat men bortalaget lyckades ändå knipa en viktig seger i premiären.

2016-04-16 15:00 AIK – Sundsvalls DFF  3-1
(4’ Ahmic ,51’ Novakovic, 72’ Modin – 28’ Hagelberg) – Publik: 223
Referat: AIK, ST,

2016-04-16 15:00 Holmalunds IF – IF Limhamn Bunkeflo  2-3
(21’ Augustsson, 45 ’+2 Arvidsson – 55’ O. Welin, 69’ A. Welin (straff), 90’ +2 Ejdelind) – Publik 425
Nykomlingen Holmalund hade LB07 i brygga efter 2-0 i halvtid men upplyttningskandidaten visade styrka och vände och vann. Referat: Alingsås Tidning, lokalfotboll.se,

2016-04-17 15:00 IFK Kalmar – Östersunds DFF  3-2 (58’ Johansson,
62’ Jones, 71’ Johansson  – 79’ Monahan, 86’ Monahan)
Referat: 24Kalmar, ÖP

2016-04-17 15:00 QBIK – Hammarby IF  0-1 (40′ Olsson)
Referat; VF, NWT, Hammarby

2016-04-17 15:00 Växjö DFF – Hovås Billdal IF  1-1 (84’ Johansson – 72’ Milton)
Ett ganska rättvist resultat i en jämn match inför 745 åslådare på Myresjöhus Arena. Hovås Billdal var det klart bättre laget i första halvlek och skapade en del lägen men saknade lite kvalitet i runt straffområdet. Nykomlingen Växjö tog över initiativet i andra halvlek och jämnade ut matchen både spelmässigt och chansmässigt.
Matchens 3 främsta
1. Ritah Kivumbi (Växjö DFF) – Pigg matchen igenom och skapade mycket både för sig och för andra med  sin irrationella spelstil.
2. Frida Boriero (Hovås Billdal) – Kontrollerade mittfältet med stark defensiv och klokt spel i första halvlek.
3. Mikaela Uthas (Hovås Billdal) – Utnyttjade sin styrka och storlek och dominerade i luftrummet.

2016-04-17 16:00 Sunnanå SK – IK Sirius  0-1 (49’ Åkerman)
Referat: Norran, damfotboll.com, Sirius, SSK-Bloggen,