11:an, omgång 17


16_11_17

Dagens stora nyhet är att Pia Sundhage stannar som förbundskapten. Eller nyhet och nyhet, det var väl ingen som förväntade sig något annat. Klubbarna ville tydligen ha bort Sundhage, läs och hör mer i Expressen.

Mer landslagstankar kommer senare i veckan, nu är det dags för omgångens 11:a. I konkurrens med Zecira Musovic går målvaktsposten denna omgång till Guðbjörg Gunnarsdóttir (Djurgårdens IF) som gjorde en rad fina räddningar när Djurgården var nära att skrälla mot Linköping.

Sif Atladóttir (Kristianstads DFF) stod för en utmärkt försvarsinsats där hon åter hade stor nytta av sin snabbhet när Rosengårds anfallarna kom farande. Ny fin match också av Lisa Klinga (Vittsjö GIK) som var stabil i defensiven och delaktig i offensiven med bl.a. en assist.

June Pedersen (Piteå IF) visar fortsatt fin form. Solid defensiv insats och låg bakom mycket i lagets offensiv bl.a. ledningsmålet, där hennes hörna gick via någon och in i mål. Vänsterbacken Elin Johansson (KIF Örebro) var väldigt offensiv på sin kant och kändes nästan mer som en yttermittfältare. Aktiv under hela matchen mot Umeå och låg bakom mycket i lagets offensiv.

Claudia Neto (Linköpings FC) dominerade det stjärnspäckade mittfältet mot Djurgården med utmärkt positionsspel och passningsspel matchen igenom. Elizabeth Addo (Kvarnsvedens IK) hade stor del i Kvarnsvedens comeback. Hon ordnade straffen och stod även för assisten till kvitteringen.

Större delen av Eskilstuna Uniteds startelva konkurrerade om platser i omgångens 11:a efter en mycket stark laginsats i Göteborg. Mimmi Larsson gör en stark match och var inblandad i väldigt mycket men var åter väl ineffektiv. Starka insatser också av Petra Andersson, Nathalie Björn och Ingrid Schjelderup.

Chloe Logarzo (Eskilstuna United) börjar hitta samspelet med lagkamraterna och gör också en bra match och sitt första mål. Allra bäst tycker jag dock att Malin Diaz (Eskilstuna United) var som utöver utmärkt bollkontroll bjöd hon på en rad vassa djupledspassningar under matchen.

Pernille Harder (Linköpings FC) hittar alltid ett sätt att avgöra matcher, fint solomål och en assist mot Djurgården. Överglänstes ändå i denna omgång av fantastiska  Marta (FC Rosengård) som åter fixade segern åt Rosengård. Sprang igenom hela Kristianstads försvar och avgjorde Skånederbyt.

Omgångens höjdpunkter från damallsvenskan.tv:


3 svar till “11:an, omgång 17”

  1. Sundhages kommentar: ”det ska bli fantastiskt att få jobba vidare med OS-silvermedaljörena”.
    Jaha,så lätt var det att slå sej in i landslaget för våra unga talanger som bankar på landslagsdörren.(:-)(:-)

  2. Apropå Harder och LFC kontra Marta och FCR kan man titta på SvFF statistik (även om den svajar en del): I LFC finns betydligt fler passningspoäng registrerade än i FCR. Det kan innebära att FCR skapar sina chanser och mål mer utifrån enskilda prestationer och LFC mer utifrån kombinationsspel. Utan tvekan vore båda lagen betydligt svagare utan sina två exceptionella spelare. Det är kanske bara de i hela DA som kan avgöra en match på egen hand. De har också något annat gemensamt – de får båda mycket ”stryk” men är ändå sällan skadade.

  3. Sundhages kommentar angående klubbarnas ’misstroendevotum’: Jag har förtroende från förbundet och spelarna. För mig känns det som hon sitter kvar i USA-tänket där klubbarna är helt maktlösa och om hon inte kan förstå att det är annorlunda i Sverige finns det risk för totalt kaos inför EM 2017 (vilket vore synd då jag tror vi har chans på guld om rätt spelare tas ut).

    Jag tycker det är katastrof av Förbundet att inte ta hänsyn till den massiva kritiken mot Sundhage från DA:s klubbar. Att de inte bryr sig visar för mig att SvFF fortfarande inte bryr sig om damfotbollen och att ledningen i Damlandslaget (Marika och nedåt) är en kompisklubb där man inte vill trampa varandra på tårna även om det leder till ett sämre resultat på planen.