Katie Fraine till Avaldsnes


Vittsjö GIK tappar sin amerikanska målvakt Katie Fraine. 29-åringen har skrivit på för norska toppklubben Avaldsnes, det meddelar klubben idag på sin hemsida.  Hon har varit given förstemålvakt i Vittsjö i år och gjort en bra säsong där hon som vanligt framförallt dominerat i luftrummet. Vittsjö förlängde nyligen med sin skotska landslagsmålvakt Shannon Lynn som nu kanske äntligen får kliva ut ur skuggan och axla rollen som förstemålvakt.

Avaldsnes gjorde nyligen också klart med en ny spelare från Brasilien. Det är offensiven som får ett tillskott i 29-åriga Larissa Pereira från Flamengo som var främsta målskytt i brasilianska ligan den gångna säsongen. Fler nyförvärv är säkert att vänta framöver från Avaldsnes sida eftersom man tappat en hel del viktiga spelare under hösten.


6 svar till “Katie Fraine till Avaldsnes”

  1. Jaha, det hade jag inte koll på. Hon bör ju hitta en klubb som har hög kvalitet och där hon garanterat får speltid och kan utvecklas till den landslagsspelare Pia ser henne som. Skulle kunna bli en nykomling eller Göteborg

  2. Jaha, det hade jag inte koll på. Hon bör ju hitta en klubb som har hög kvalitet och där hon garanterat får speltid och kan utvecklas till den landslagsspelare Pia ser henne som. Skulle kunna bli en nykomling eller Göteborg!

  3. Emma är 27 år och har spelat i fem olika klubbar sedan 2011. Det här med speltid är ju något man spelar sig till, inget en klubb kan lova.
    Att Sundhage höjde Emma till skyarna för några år sedan är inte så mycket att bry sig om. Det har Sundhage gjort med ett 20-tal andra yngre spelare när de helst plötsligt blivit uttagna i landslaget. För att i landskampen hänvisas till läktaren och sedan aldrig mer bli uttagen!