Stommen kvar i LB07


Damallsvenska nykomlingen IF Limhamn Bunkeflo har förlängt kontrakten med större delen av årets startelva. Några spetsnyförvärv lär behövas men man har en spännande, talangfull svensk trupp som grund.

Stannar gör exempelvis alla de fem spelare som gjorde över tio mål under årets säsong i Elitettan. Det handlar om toppskytten Michaela Johnsson, Johanna Ejdelind, lagkapten Mia Persson samt systrarna Olivia och Anna Welin. Det ska bli intressant att se om exempelvis Michaela Johnsson kan producera tillräckligt med mål också i allsvenskan.

Väldigt nyfiken är jag också på att se Anna Welin mot toppmotstånd och i högre tempo. Det skulle inte förvåna mig om hon blir landslagsaktuell nästa år. Mittfältet känns stabilt om man även lyckas förlänga med Malin Gunnarsson

En som däremot lämnar klubben är rutinerade franska mittbaacken Sabrina Viguier. Hon kom ju till klubben i somras och hade ett kontrakt över 2017 men har av privata skäl valt att återvända till Frankrike. Där försvinner viktig rutin som hade varit välbehövlig i högsta serien, särskilt som många andra försvarare i truppen är unga och orutinerade.

Truppläget på Silly Season-sidan