PSG i guldläge


Paris Saint-Germain har skaffat sig ett bra läge att peta ner Lyon från guldtronen i Frankrike efter att man idag vann seriefinalen med 1-0. Det är bara andra gången på de senaste tio åren som PSG lyckas besegra Lyon i ligan.

Lyon hade annars ett visst övertag i matchen men inte alls så klart som det brukar vara. Årets nykomponerade PSG stod emot dominanten Lyon väldigt bra under hela matchen och Lyon hade stora problem att skapa de riktigt heta lägena. PSG skapade dock ännu mindre och hade ofta ganska korta anfall.

PSGs anfallare Marie-Laure Délie hade inte många rätt under matchen men det förlåter nog tränaren när hon i den 83:e minuten avgjorde matchen. Hon såg ut att först satsa på ett inlägg men överraskade med en kanon tog en fin båge över Lyons målvakt Sarah Bouhaddi.

Målet blev en väckarklocka för Lyon som minuterna efter hade några riktigt heta kvitteringschanser, men något mål blev det inte. Defensiven är helt klart PSGs stora styrka i år och efter tio omgångar har man tio segrar och har fortfarande inte släppt in något mål.

Matchens 3 främsta
1-3. Backlinjen (PSG) – PSG satsade precis som Lyon på trebackslinje även om den i PSGs fall oftast blev en fembackslinje då yttrarna Sabrina Dallannoy och Éve Perriset trycktes tillbaka.

Rutinerade Laura Georges stod för en mycket stark insats och såg väldigt säker ut i sitt agerande hela matchen. Mittbackskollegorna var också riktigt bra där 19-åriga Grace Geyoro imponerade centralt i trebackslinjen och spanska Irene Paredes var en jätte när Lyon tryckte på i matchens slutskede.

Utmärkt match också av PSGs defensiva mittfältare Aminata Diallo, en spelare som man väntar på ska blomma ut. Kanske på gång nu. Välplacerad hela matchen och var också inblandad i flera av lagets farligaste anfall.

Caroline Seger spelade hela matchen på Lyons mittfält men tillhörde kanske inte de mest tongivande på planen men gör en helt ok match. Jag tycker kanske att hon kan ta för sig ännu mer.


Vad gäller Lyon och PSG så vimlar det för tillfället av rykten där Josephine Henning, Alex Morgan , Crystal Dunn, Ashley Lawrence och Kadeisha Buchanan alla sägs vara på väg till något av laget. Dessvärtre kanske också Stina Blackstenius. Amandine Henry är också på gång tillbaka till Lyon, åtminstone några månader medans Wendie Renard ryktas vara på väg bort från laget. åtminstone tillf