Trippel i stormatcher i helgen


En mycket avgörande omgång i den franska ligan spelas i helgen med dubbla stormatcher under lördagen. Montpellier skulle egentligen på hemmaplan behöva besegra Lyon för att ha riktigt bra läge att nå Champions League och det blir förstås inte lätt. PSG har trots eventuellt poängavdrag fortsatt fördel mot Montpellier men har inte heller någon lätt match då man ställs mot Juvisy i Paris-derbyt. Juvisy har visserligen gjort en tämligen usel säsong men är normalt sätt ändå svårbesegrade jämfört med övriga lag i ligan.

Franska Eurosport 2 sänder båda matcherna under lördagen; Montpellier – Lyon 14:30 och PSG – Juvisy 21:00 (går även på France 4).


I Tyskland spelas det klassiska mötet mellan FFC Frankfurt och Turbine Potsdam. Bland de tyska storlagen är det helt klart seriefemman Frankfurt som är på nedgång medans serieledande Potsdam fått ny energi i år.  För Frankfurt är det nog absolut sista chansen att haka på topplagen och striden om en Champions League-plats. Laget måste göra en väldigt stark vår för att nå dit.

Potsdam kan få tufft att upprepa den starka hösten när man nu en tid får klara sig utan sin stjärnduo Svenja Huth och Tabea Kemme i offensiven. Frankfurt har dock också skador och får klara sig utan sina stabila defensiva pjäser Peggy Nietgen och Marith Prießen. Matchen sänds på dfb-TV söndag 17:00.