Fördel Montpellier


PSG imponerade i Champions League i veckan men våren i ligan har varit lite svajig. Förlust mot Marseille för ett par veckor sedan och idag lyckades man på hemmaplan tappa 3-0 till 3-3 i mötet med Guingamp.

PSG ledde med 3-0 i halvtid (två mål av Christiane och ett av Veró Boquete) och gjorde ett par byten och avslutade matchen med ett lite reservbetonat lag. Det tycks ha straffat sig när Salma Amani satte två mål och Désiré Oporanozie ett i andra halvlek.

Det såg ju ett tag ut som att PSG skulle fixa andraplatsen i ligan hyfsat enkelt trots de fyra poängs avdrag man fått för att ha bytt in en oregistrerad spelare i första omgången. Så ser det dock inte ut längre för i helgen fick man se sig passerat av Montpellier.

Med fyra matcher kvar har Montpellier nu världens chans att knipa den andra Champions League-platsen. Man har en poäng till godo på PSG och kvar att möta Saint-Étienne (b), Metz (h), Soyaux (h) och Rodez (b). Där har man god chans att ta full pott.

Samtidigt har PSG bl.a. kvar att möta Lyon på bortaplan i sista matchen. Nästan troligt att det krävs seger i Champions League för att PSG ska få delta i turneringen även nästa säsong.

Montpellier besegrade igår Olympique Marseille med klara 5-0 efter att Stina Blackstenius inlett målskyttet för laget.


I Tyskland klev VfL Wolfsburg upp på samma poäng som Turbine Potsdam och toppar nu ligan på fler gjorda mål. De båda lagen har fyra poäng till godo på Bayern München. Bayern vann idag sin vana trogen med 1-0, denna gång mot seriesjuan SC Sand i en match där man hade ett kraftigt spelövertag och till slut fick hål på motståndarna.