Anna Oscarsson till Linköping


Linköpings FC fortsätter sin satsning på att utveckla nordiska U-landslagsspelare. Idag presenterade man Hammarbys högerytter Anna Oscarsson som sommarens andra nyförvärv. Hon har genomgående varit en av de bättre i U19, U20 och U23 de senaste åren där hon alltid gör en stor arbetsinsats. Användbar både som högerback högermittfältare/ytter där hon är duktig att ta sig runt sin motståndare och komma till inspels- och inläggslägen.

Linköping har nu väldigt många starka alternativ på sin högerkant där man ju också har Jessica Samuelsson och Meja Kildemoes som båda varit starka defensiva och offensiva alternativ på den kanten under våren plus då förstås Kristine Minde som ju dock kan spela överallt. Jessica Samuelsson har ju sagt i någon intervju det senaste året att utlandsspel lockar så det är ju förstås bra att det finns alternativ om hon skulle ta det steget.

För Hammarby är det ett blytungt tapp. Jag tycker Oscarsson har varit lagets bästa spelare under våren och legat bakom väldigt mycket i lagets offensiv utöver att hon är en av spelarna som visar vägen med sina kämpaglöd. Hammarby får nu betydligt svårare att hänga kvar i Damallsvenskan om man tänker värva in någon i sommar.

Läs mer på LFCs hemsida. och på Hammarbys hemsida.


15 svar till “Anna Oscarsson till Linköping”

  1. Tråkigt och roligt på samma gång. Spelare rör sig alltid snabbare än klubbar, och hon har ändå hängt med ner och stått ut med att spela i elitettan i ett läge där hon förmodligen kunnat söka allsvensk klubb. Heder för detta och bara att önska henne lycka till.
    Sedan lurar jag som alltid på ekonomi och damfotbollen. Vad kan det röra sig om för transfersummor? Där finns en markant skillnad mellan herr- och damfotboll, att även om det sällan sägs rakt ut, så finns det nästan alltid initierade gissningar/värderingar om vad olika övergångar haft för värden.
    Klubbarna själva är sällan särskilt pigga på att yppa några summor, men jag undrar om inte damfotbollen skulle tjäna på att det någon gång läcktes någon uppgift om detta, så att vi intresserade och andra får en hum om att även den delen av fotbollen styrs av ekonomi och genererar pengar.

    • I det här fallet fanns det tydligen en klausul att få byta klubb under sommaren så hon gick säkert gratis till Linköping.

    • Förbundets årliga analys av klubbarnas ekonomi anger spelaromsättningsnetto (alltså försäljningar minus köp plus netto från in- och utlån). Det anges som netto per år, vilket ju är lite oexakt om man vill veta vad en enskild spelare kostade, men ger en bra bild av den ekonomiska betydelsen.

      Sen kan man ju räkna själv lite också. Linköping hade 2016 ett spelaromsättningsnetto på 331 tusen kronor. Det borde ju då helt och hållet eller åtminstone i allt väsentligt vara vad Bayern fick betala för att lösa Fridolina Rolfös kontrakt. Eftersom vi vet att Harder och Blackstenius var kontraktslösa när de gick.

  2. Vad gillar ni segers tatuering av koordinat till maracana stadion, kul tänkt, men fel koordinat 🙂

    • Oj! Om dina uppgifter stämmer, ”Coach”, så är det minst sagt pinsamt inte bara för Caroline Seger. Vet inte vem som har bidragit med koordinatangivelserna för Maracana, men skitsamma (ursäkta uttrycket) – nu ska tydligen fler i gänget, Schough, Schelin, Dahlkvist etcetera ta efter Segers tatueringsbedrift. Ojoj…

      Då han man undra vilket ställe på jorden alla siffror på Segers ben hänvisar till. Kanske någon by mitt i Amazonas djungel? 🙂

    • Jag var förstås tvungen att testa och nog är det koordinaterna till Maracana alltid, dock inte till stadion utan till Cleiton Bar strax bredvid :)) Ett omen om att man skulle behöva dränka sina finalbesvikelser i alkohol kanske?

  3. Trist för alla Hammarby fans. Först lägger man ned sitt F19 lag, sedan
    Värvar man flickor under 18 och Div. 2 spelare för att slippa betala ut löner….Nu måste det ske ett större mirakel för att klara sig kvar i damallsvenskan…

  4. Det har gått drygt tio år sedan LFC rekryterade sin första utländska spelare – finska mittfältaren Rantanen. Därefter har utlandsvärvningarna varit olika lyckosamma, men på senare år allt bättre med Harder och Neto som utropstecken. Tråkigt för Hammarby att förlora Oscarsson, men grattis till Linköping. Oscarsson är en karaktärsspelare som inte verkar banga för hårt jobb (eller blodvite). Apropå spekulationer vilka som kan tänkas lämna för utlandet är naturligtvis EM det ultimata skyltfönstret. I perspektivet Damallsvenskan är det väl bra att talangerna fördelas lite – Sörensen valde nu LFC efter att ha spelat tidigare i Rosengård. Men de senare får väl snart en annan ”talang” – Seger…

  5. Det var en tuff förlust för Hammarby. Tycker det är fel att det gått att byta klubb mitt i en säsong. Det blir inte riktigt rättvist. Men Linköping verkar dra till sig spelar. Kanske snart Lisa D också.

    • Tja, det finns ju ett transferfönster som alla vet om och dessutom har nog många spelare ”flyttklausuler” i sina kontrakt. ”…inte riktigt rättvist.” Hur då? För vem? Ja, Linköping inte bara verkar dra till sig spelare. Konstigt? Nej, något ska det väl innebära i attraktionskraft av vara mästare och sedan gör väl mun-till-mun-metoden från andra spelare en del också (bland annat). När det gäller lön ligger nog LFC bakom FCR, men det skiljer antagligen inte så mycket för en spelare som Oscarsson. Dahlkvist? Tror jag inte. Hon må vara bra ibland, men har nog nått bäst-för-datum. När LFC ska ersätta Neto blir det jobbigt….

      • Håller med föregående talare. ”Jobbigt” är nog en underdrift när det kommer till att ersätta Cláudia Neto. För nog är det så att hur bra hon än trivs i lilla Linköping, så lockar Stora Världen. Neto är i mitt tycke oersättlig, men det ofattbara inträffar förr eller senare – fortare än vi anar – att både den fantastiska portugisiskan och fantomen på högerkanten, Jessica Samuelsson, säger adjö till LFC för nya äventyr ute ute i Stora Världen, oavsett hur deras kontrakt ser ut.

  6. Är Kim förfarande kvar. Han brukar ju lämna runt denna tiden eller strax efter uppehållet.

    • Javisst är det konstigt att han fortfarande är kvar hos svenska mästarna efter ett halvår. Visst är det konstigt att han är kvar hos serieledarna. Visst är det konstigt att han just medverkat till att värva två nya yngre spelare. Visst är det konstigt att han är kvar med 2,5 år kvar på kontraktet. Visst är det konstigt att han (eller någon) inte gör som han (någon) ”brukar”.