Viggósdóttir till Rosengård


Isländska mittbacken Glódís Perla Viggósdóttir flyttar från Eskilstuna United till FC Rosengård. 22-åringen har två och en halv väldigt starka säsonger bakom sig i United och är given i den isländska EM-startelvan. Svårpasserad, ganska snabb och stark i luften och fint tillslag med högerfoten.

Rosengård får nu i Viggósdóttir och sommarens danska nyförvärv Simone Boye Sørensen in två av Nordens bästa mittbackar som ersättare för sina svenska landslagsspelare och dessutom två spelare som förhoppningsvis har sina bästa år framför sig. För Eskilstuna är det förstås en tung förlust men man har redan en riktigt stark ersättare i Sarah Bergman som fått väldigt lite speltid under våren. Även Hanna Glas är ju ett bra alternativ på positionen.

Kommentarer på Uniteds hemsida & på Rosengårds hemsida.


6 svar till “Viggósdóttir till Rosengård”

  1. Hoppsan, den kom plötsligt. Det var väldigt vilken fart det blev på Silly Season-fronten den här veckan.

  2. United-spelare ser både guldchans och CL-chans försvinna och det bidrar till att de börjar röra på sig? Rosengård tar rygg på Linköpingskonceptet att köpa ”billigare” spelare (Viggosdottir och tidigare Hellstrom) efter att ha tittat i klubbkassan?

  3. Therese gör nog två smarta drag när Sörensen och Perla införlivas i FCR. Smarta värvningar och nu är det väl bara Seger som saknas. Det måste bli mellan FCR och LFC som kampen om serie segern står. Neutraliserar man bara Neto så kan nog FCR och även fler lag ta Linköping. Men det gäller då att ha ett starkt mittfält som kan neutralisera Linköpings mittfält.