F19-EM: Sverige till final!

Underbart!! Sverige är klart för final efter semifinalseger över Danmark. Sveriges tog ledningen med 2-0 i första halvlek genom dubbla mål av turneringens skyttedrottning Elin Rubensson. 0-1 redan efter dryga fem minuter och 0-2 satte hon med en frispark efter dryga 20 minuter. Med dryga timmen spelad reducerade Danmarks Karoline Smidt Nielsen till 1-2. Danmark tryckte på för kvittering men Sverige höll undan. I slutminuterna faställdes slutresultatet 1-3 efter ett danskt självmål.

I finalen lördag 14/7 väntar Spanien som besegrade Portugal med 1-0. Matchen visas på Eurosport 2 med start 20.00

Tyvärr går FIFAs U20-VM redan i år och det är de bästa lagen från förra årets U19-EM som får spela där. Annars hade Sverige redan i och med semifinalplatsen varit kvalificerat. Nu får vi sikta på ny semifinalplats i U19-EM nästa år så att vi når U20-VM 2014.