F19-EM: GULD till Sverige!!

Sverige tog ikväll guldet i F19-EM genom att besegra Spanien med 1-0 efter förlängning. Det var en tät match i ett hett Turkiet som inte bjöd på något skönspel, men vad gör det en kväll som denna! Spanien ägde det mesta av spelet och Sverige hade svårt att få till passningsspelet matchen igenom.

Första halvlek var jämn och chansfattig. Spanien låg lågt med sitt försvar och gav få kontringslägen för Sverige.  Sverige hade ändå de giftigaste målchanserna i första halvlek.  Therese Boström skadades tidigt och ersattes av Jonna Andersson. I andra halvlek tog Spanien över mer och mer. Stundtals rullade de runt bollen bra och Sverige hade svårt att behålla bollen när de väl fick tag på den. Ett spanskt långskott höll på att ställa till det när Höglander i mål fumlade med bollen och det ruskigt nära att den gick över mållinjen. Alexia Putellas hade också en frispark i kryssribban. Men 0-0 efter full tid och matchen gick till förlängning.

I 108:e matchminuten får Elin Rubensson till ett skott/inspel från halvdålig vinkel till vänster i straffområdet.Den spanska målvakten lyckades dock inte greppa bollen och Malin Diaz slår in 1-0 på returen. Malin Diaz var för övrigt också en av de klart bättre i det svenska laget där. Ett defensivt fortsatt starkt Sverige lyckades sedan hålla tätt bakåt och guldet var säkrat.

Stort grattis till hela den svenska truppen för en super-turnering!