Frankrike: PSG-Lyon 0-1

Dagens toppmöte i Frankrike mellan tvåan Paris Saint-Germain och ettan Olympique Lyon slutade 0-1.  Redan inför matchen ledde Lyon serien med fyra poäng och i och med segern är serien antagligen redan är avgjord.

Första halvlek var både ganska tråkig och dålig. PSG backade hem och satsade på kontringar men hade alldeles för svagt passningsspel för att skapa något framåt. Lyon kontrollerade spelet totalt men hade svårt att skapa lägen och första halvleken bjöd knappt på en enda målchans. I andra halvlek drog Lyon upp tempot en aning och började skapa lite chanser men PSG försvarade sig skickligt. Med 20 minuter kvar fick dock Lyon straff efter en hands i straffområdet. Amandine Henry, kanske matchens spelare, satte säkert. 0-1.

Både PSGs Kosovare Asllani och Lyons Lotta Schelin fanns med från start. Asllani blev ofta väldigt ensam i PSGs anfall och hade väldigt lite boll under matchen. Schelin var klart mer delaktig, men så stod också Lyon för det mesta av anfallsspelet i matchen. Hon hade några halvchanser och ett par fina inlägg men byttes ut efter dryga timmen. Det var annars en match där Lyon kändes starkare på nästan alla positioner och PSG har helt klart en bit att vandra, framförallt i lagspelet. Jag hade klart större förväntningar på matchen före avspark och hade hoppats på poäng för PSG så att spänningen i ligan skulle finnas kvar.