UWCL: Inga drömlottningar för svensklagen


Det blir dubbla fransk-svenska möten i kvartsfinalerna av UEFA Women’s Champions League. Malmö fick nitlotten och får möta Lyon redan i kvartsfinal, en riktig tuff start på 2013 alltså. Lyon kommer givetvis vara stora favoriter, men förhoppningsvis kan Malmö ge dem en rejäl match. Göteborg fick den något lättare franska lotten och ställs emot Juvisy. Det känns som att det kan bli ett väldigt jämnt möte, förstås lite beroende på hur Göteborgs lag ser ut till våren. Skulle Göteborg gå vidare så ställs man emot just Malmö eller Lyon i semifinal. En helsvensk final är alltså helt uteslutet och vi ska nog vara otroligt glada om vi får ett finallag.

Arsenal och Wolfsburg får ses som stora favoriter i de andra kvartsfinalerna där de ställs mot italienska Torres respektive ryska Rossijanka. Det är litegrann upplagt för en drömfinal mellan Lyon och Wolfsburg som känns som Europas två hetaste lag just nu. Förhoppningsvis sätter dock något av svensklagen käppar i hjulet för den utgången.

Kvartsfinaler (20/21 mars, returer 27/28 mars)
FCR Juvisy – Kopparbergs/Göteborg FC
Lyon- LdB FC Malmö
Arsenal – Torres
Wolfsburg – Rossijanka

Semifinaler (13/14 april, returer 20/21 april)
Arsenal/Torres – Wolfsburg/Rossijanka
Lyon/Malmö – Juvisy/Göteborg

 


Ett svar till “UWCL: Inga drömlottningar för svensklagen”

  1. Nej, det kan man ju inte påstå direkt..surt! Alltid kul med skrällar dock och matcherna ska ju spelas först också ;), kan inte fatta att vi måste vänta till mars för att se dem!