Manon Melis tillbaka i Malmö


Det blev bara en säsong i Linköping för holländska stjärnan Manon Melis. Nästa säsong spelar hon åter i LdB FC Malmö, eller möjligtvis FC Rosengård som kan bli klubbens nya namn om fusionen med FC Rosengård går igenom. Värva mer och byta namn tycks vara ett genomgående tema för att lösa klubbens återkommande ekonomiska problem. Förhoppningsvis får man en stabilare grund att stå på denna gång med en långsiktig och sund ekonomisk plan. Manon Melis är självklart en supervärvning av Malmö som kommer ha ett riktigt hett anfall nästa år med Manon Melis, Ramona Bachmann, Anja Mittag och en allt bättre Elin Rubensson.

 

,

3 svar till “Manon Melis tillbaka i Malmö”

  1. Bra och kunna värva henne med 4 miljoner i skulder ,, kan ingen stoppa galenskaparna där nere ! man litar tydligen på att kommunen skall gå in fler gånger , hoppas att dom inte gör det

  2. Precis som Christian Andersson, LFC-tränaren alltså, aviserade för tidigt så blev det Malmö för Melis. Detta i sig är inget märkligt, hon har spelat där länge och känner säkert många i/kring laget, men det fakutm att hon säger sig fått ett ’lönepåslag’ är lite förvånande. Jag utgår nämligen ifrån att hon var LFC:s ’dyraste’ spelare säsongen som gick och LFC har fram till i år efter vad jag hört legat i toppskiktet i ’löneracet’.

    Malmö/Rosengård har ju endå redan Bachmann/Mittag som måste ligga i topp lönemässigt i damallsvenskan tillsammans med Marta och Boquete. Hade jag varit värvningsansvarig i Malmö hade jag nog prioriterat en försvarsspelare för det är där deras enda brister finns. Anfallet var redan innan Melis anslöt bäst i Damallsvenskan och höll även en hög nivå internationellt enligt mig.

    Försvaret har däremot darrat betänkligt periodvis och av det jag såg på Folkungavallen i 3-5 matchen (LFC:s siffror först) imponerades jag inte direkt. Man sätter en oerhört tung börda på sitt unga mittbackspar i o m detta, särskilt nu när Örntoft lämnat.

    • Jag håller med, oerhörd offensiv balans i truppen just nu. Jag tycker dock backlinjen överlag har varit riktigt bra i år, men någon större bredd där bakom finns ju knappast. Nu har man ju dock utlovat ytterligare en toppvärvning och det borde väl rimligtvis vara en spelare av mer defensiv karaktär. Bara att vänta och se.