Notiser 12/1

tabelltoppen_italienItalien: Det var toppmöte och derby idag i Italien när seriefyran Bardolino Verona tog emot serietvåan Brescia. För Verona var det seger som gällde för att komma ifatt i kampen om andra platsen och man fick också en drömstart när Christiana Girelli satte 1-0 i lagets första anfall. Brescias reducering kom dock strax därefter när Lisa Arborghetti satte 1-1 bakom Stephanie Öhrström i Verona-målet. Lagets skyttedrottning Daniela Sabatino satte sedan 1-2 på straff med tio minuter kvar av matchen men Verona hann kvittera till 2-2 genom Carolina Pini. En livsviktig poäng för Verona där även den andra svenskan, Maria Karlsson spelade hela matchen. De två andra topplagen, Torres och Tavagnacco vann planenligt sina matcher mot Lazio respektive Fortitudo.

Spanien: Serieledande Athletic hade inga problem att på hemmaplan besegra formstarka Prainsa Zaragoza i dagens enda match i spanska högstaligan. Redan i första halvlek var matchen avgjord efter två mål vardera av Erika Vásquez och Gurutze Fernández. Zaragoza har under säsongen haft en förmåga att tidigt i matcherna komma i rejäla underlägen. Ofta har man dock lyckats komma tillbaka men Athletic är alldeles för bra även om man lyckades hyfsa siffrorna till 5-2.

Australien: I Australien avslutas grundserien i Westfield W-League i helgen. Lollo Fors avslutade säsongen fint med två mål men hennes Western Sydney Wanderers föll ändå i Sydney-derbyt mot Sydney FC med 2-3. Därmed är det slutspelat för henne eftersom laget inte kvalificerade sig för slutspelet. Nya äventyr väntar nu under 2013 istället i Liverpool. Petra Larssons Melbourne Victory spelar sista matchen imorgon men är redan klara för det slutspel dit de fyra främsta lagen går. Canberra Roar vann för övrigt grundserien.