Lotta Schelin avgjorde seriefinalen

frankrike16Lotta Schelin var het och gjorde två mål i kvällens franska toppmatch där Olympique Lyon besegrade Paris Saint-Germain med klara 3-0. Lyon spelade stundtals riktigt fin fotboll och skickade en klar signal til kommande Champions League-motståndaren Malmö att storformen är på gång. PSG har visserligen förbättrat sitt egna spel avsevärt sedan lagen möttes i Paris i höstas men man kan ändå bara stundtals matcha Lyons samspel och passningsspel. I och med Lyons seger är nu guldkampen i franska ligan i stort sätt avgjord då en PSG-seger var det ända som kunde skapa lite nerv i tabellen.

Matchen var dock till en början ganska jämn men ju längre första halvlek led ju bättre blev Lyon. I den 39:e minuten passade Élodie Thomis fram till Lotta Schelin som sköt direkt och såg bollen rulla in i bortre burgaveln till 1-0. I andra halvlek kom PSG tillbaka något men med dryga timmen spelad slog vikarierande vänsterbacken (Sonia Bompastor är skadad) Lara Dickenmann ett perfekt inlägg som Schelin kunde nicka in till 2-0. Strax därefter fick Lyon straff efter en handssituation på PSGs mycket formstarka mittfältare Shirley Cruz i straffområdet. Domaren kunde lika gärna (och kanske borde) ha friat men Amandine Henry slog in straffen till 3-0 och Lyon kunde sedan bekvämt kontrollera matchen.

franska_skytteliganKosovare Asllani började på bänken och kom in först i samband med det sista målet med dryga halvtimmen kvar men hann inte uträtta så mycket. Lotta Schelin var däremot lite av matchens lirare och var väldigt aktiv i Lyons anfall innan hon blev utbytt efter dryga 70 minuter. MEd sina två mål utökade hon också ledningen i den franska skytteligan.