Kopparbergs/Göteborg FC – Tyresö FF 2-2

Kopparbergs/Göteborg FC har lyft sig rejält spelmässigt i de senaste matcherna och matchade Tyresö FF hela vägen i dagens toppmöte som slutade 2-2. Tyresö hade mer boll i matchen men Göteborg hängde med betydligt bättre än i Supercup och orkade dessutom i 90 minuter. Jag hade nog förväntat mig ett större Tyresö-tryck i andra halvlek, men ett förbättrat passningsspel hos hemmalaget samt en rejäl motvind gjorde att man inte lyckades dominera som i förra mötet.

Göteborg fick en drömstart och visade fin efektivitet när först Jodie Taylor sprintade ifrån Tyresö-försvaret och satte 1-0 (’14) och Anita Asante sedan nickade in 2-0 (’33) på hörna.  Tyresö slog dock snabbt tillbaka efter en horribel passning av Catrine Johansson i hemmaförsvaret som Kirsten van de Ven snappade upp och skickade i mål till 2-1 (’38). Christen Press fick sedan måtta in 2-2 (’43) välplacerat med vänstern. Andra halvlek blev mållös trots chanser för båda lagen.

Förutom de båda målskyttarna som var riktigt bra matchen igenom var i Göteborg även Kristin Hammarström bra och gjorde ett par riktigt vassa räddningar. Olivia Schough har inlett säsongen fint och gjorde även idag en fin match och landslagsuttagningarna som jag har varit lite tveksam till känns alltmer motiverade. Även Stina Segerström var åter bra för hemmalaget och även högerkanten med Marlene Sjöberg och Johanna Almgren visade stundtals fint samarbete.

I Tyresö var främst Christen Press riktigt het och hade flera chanser att avgöra matchen. I övrigt ingen som riktigt briljerade och spelare som Marta, Verónica Boquete och Caroline Seger kom inte riktigt upp i sin toppnivå och de fick inte ut så mycket av sitt spel idag. Laget har ändå en sådan hög lägstanivå att man ändå når oavgjort mot Göteborg och det är en styrka i sig.