Imponerande, Linköping!


Imponerande och fullt rättvis seger för Linköpings FC som stod för en magnifk laginsats när man besegrade LdB FC Malmö med 3-1. Samtliga Linköpingsspelare visade vilja och kämpaglöd matchen igenom och jobbade stenhårt över hela planen i försvarsspelet. Jag hade förväntat mig ett ganska stort spelövertag från Malmö, men så blev inte fallet utan Linköping var väl så bra spelmässigt. Mittförsvaret Rohlin-Fischer var mycket starkt och det lovar gott inför EM. Pia Sundhage var nog nöjd med att se Nilla Fischers många bra uppspel. Uppställingen Samuelsson-Fischer-Rohlin-Ericsson med Lundgren bakom sig hade verkligen inte gjort bort sig i EM.

Linköping har också fått igång sitt anfallsspel betydligt bättre i de senaste matcherna och idag överglänste man sina motståndare som på pappret har en sylvass offensiv. Matchens gigant var Pernille Harder som stod för en ny grym insats och satte också ett av årets vackraste mål som betydde 2-0. Hon var ett ständigt orosmoln för Malmö och kunde ha gjort fler mål. Doldisar som Emma Lennartsson och Jonna Andersson gjorde mycket bra under matchen liksom lagets centrala mittfältare Renée Slegers och Mariann Gajhede Knudsen som ständigt var rätt placerade.

Linköpings passningsspel var också bättre än vad jag sett på mycket länge. Malmö hade svårt att få igång sitt eget spel och slarvade alldelses för mycket och gav gång på gång bort bollen till motståndarna. Malin Levenstad hade ingen lyckad kväll och känns inte alls i samma vassa form som för ett år sedan då hon gjorde en mycket stark vår. Men det var många som inte kom upp i nivå i Malmö och framförallt lyste lagspelet med sin frånvaro. Malmö chansade offensivt i slutskedet men Linköping spelade resolut och säkert ända in på stopptid.

1-0 Pernille Harder (’19), 2-0 Harder (’34), 2-1 Ramona Bachmann (’45), 3-1 Stina Blackstenius (’91) – Publik: 682

,

6 svar till “Imponerande, Linköping!”

  1. Jag är grymt imponerad av LFC:s insats i denna match, frågan är om det inte är den bästa match jag sett någon årgång av LFC göra … någonsin. Defensivt felfritt där mittlåset Fischer/Rohlin visade att man håller även mot internationellt toppmotstånd som man ju faktiskt möter i Malmö. Även ytterbackarna var riktigt bra och framförallt Samuelsson imponerade stort, man undrar ju hur hon orkar spela en hel match när hon är med i de flesta anfallen och alltid tillbaka snabbt när motståndarna vänder spelet.

    Mittfältet var riktigt stabilt, jag förvånades över att man orkade stå upp så bra mot ’tunga’ LdB Malmö i närkampsspelet. Slutligen anfallet där ju Pernille Harder spelade i en egen liga … hon är alltid bra men ikväll var hon helt outstanding. Att vara en dm från ett äkta hattrick mot ett världslag som Malmö är fruktansvärt imponerande. Sättet hon vände ut och in på stackars Levenstad innan ribbskottet är något man sällan ser i svensk fotboll.

    Jag kan tänka mig att LFC är mycket nöjda med att man skrev ett 2,5 års kontrakt med henne för när det går ut lär det bli SVÅRT att hålla kvar henne är jag rädd. Annars gläds man förstås extra att Östergötlands supertalang Stina Blackstenius äntligen fick visa sin målfarlighet. Det lär inte vara hennes sista mål i årets damallsvenska.

  2. Jag har sett Stina Blackstenius nu i tre matcher dels mot Kristianstad i Damallsvenskan
    Sen spelade hon mot Kristianstad i F 19 i söndags och gjorde 3 mål och höll
    Linköping kvar i matchen. Jag tycker att hon skulle vara given i F19 landslaget

    • Ja, hon hade ju absolut inte gjort bort sig i F19-landslaget. Men där tycker jag det just nu finns många väldigt intressanta offensiva spelare som är 18-19 år och som det ändå kanske känns rätt att ge chansen istället. Dessutom behövs hon ju i F17-EM där Sverige finns med för första gången i sommar. Blir spännade att följa hennes utveckling de närmaste åren.

  3. i F19 landslaget spelar ju Marija Banusic Mimi Löfwenius Lina Hurtig Mimmi Larsson vem av dom skall Blackstenius peta ?

    • Blackstenius är enligt många den största talang som Östergötland fått fram någonsin och när man ser henne ta för sig på plan är det svårt att tro hon ’bara’ är 17 år. Stor, stark och oöm i närkampsspelet men ändå snabb och med ett riktigt ’klipp’ i skottet.

      För mig handlar det inte så mycket om att Blackstenius måste vara ’bättre’ än de du nämner utan snarare att hon är en forwardstyp man kan ha nytta av om ’lirarna’ kör fast i ett för bra motståndarförsvar.

  4. Jag tycker inte att man ska stirra sig blind på enbart åldern hos en spelare
    utan värdera andra saker som snabbhet, stark i kroppen och om man klarar
    tufft internationellt spel.
    ett annat exempel är Marija Banusic som också klarar den typen av spel