Jovana Damnjanović till Wolfsburg


Jag hade hoppats få se serbiska supertalangen Jovana Damnjanović i Linköping under hösten, men så blir det inte. Hon tränade med Linköping under våren men har nu istället skrivit på för de tyska mästarna VfL Wolfsburg. Tråkigt för Linköping som hade haft väldigt mycket nytta av henne. Wolfsburg har nu fått en riktig framtidsvärvning och 18-åringen kommer nog ganska snart konkurrera om startplatserna hos Champions League-mästarna även om det självklart är sylvass konkurrens där.

,

2 svar till “Jovana Damnjanović till Wolfsburg”

  1. ”Först till kvarn…”, ”money rules” osv. Det finns förstås förklaringar till att Linköping missar sin öronmärkta(?) talang. Nu är det bara att glömma det välbehövliga serbiska tillskottet till LFC:s tunna anfallslinje och satsa på hemvävt. Tydligen kommer man att plocka in någon från klubbens F19-lag.

  2. Ja där sket det sig, LFC kanske skulle ’slagit till’ när man hade chansen för detta är en talang som kan bli något riktigt stort inom en snar framtid. Nåja, man kan ju inte hitta rätt varje gång och med tanke på vilket superfynd man gjorde med Harder så får man väl finna sig i denna miss.

    Vem vet, kanske Wolfsburg kan tänka sig ett lån också … precis som Potsdam gjorde med Kulis. Denne klarade sig tydligen förmodligen med en inre ledbandsskada vilket innebär att hon kan vara tillbaka redan om en månad men då lånet av henne var fram till sommaren och hon bara agerat inhoppare så är det tveksamt om det blir en förlängning av det. Personligen tycker jag ändå hon varit ’bra’ när hon fått spela men det kan ju vara ekonomiska aspekter som ligger bakom också.