Beckmann och Davey till Linköping


Linköpings FC förstärker inför hösten, eller snarare täcker upp för spelarförluster och skador, genom att värva den tyska anfallaren Eunice Beckmann och den australiensiska målvakten Brianna Davey. 21-åriga yttermittfältaren/anfallaren Eunice Beckmann, som har ghananskt påbrå, kommer närmast från Bayer Leverkusen i Bundesliga dit hon kom för några säsonger sedan efter att inte lyckats ta en ordinare plats i då stjärnspäckade FCR Duisburg. På meritlistan finns ett antal U19-landskamper.

Målvakten Brianna Davey är född 1995 och är alltså bara 18 år gammal. Hon är dock oerhört rutinerad för sin ålder och har redan hunnit göra ett antal landskamper i den australiensiska A-landslagströjan. Hon kommer säkerligen bli Linköpings förstaval under hösten nu när Sofia Lundgren är skadad. Davey kommer närmast från spel i Melbourne Victory där hon var förstemålvakt och tog laget till final där det dock blev förlust.


2 svar till “Beckmann och Davey till Linköping”

  1. Värvningen av Beckmann är en direkt konsekvens av att man valde att inte förlänga med Kulis efter vårsäsongen och med tanke på att hon fått spela i tyska Flicklandslag från 16 upp till 20 år så måste det vara en spelare som håller rätt hög klass då ju konkurrensen i Tyskland är något helt annat än i Sverige.

    Vad gäller Davey är det ju lite kul att hon kommer från just Melbourne där ju Petra Larsson spelade efter förra årets säsong i Damallsvenskan tog slut. Samtidigt lite märkligt att man väljer att värva en så pass ’etablerad’ målvakt efter att tränare Sjögren tidigare sagt att det skulle handla om en backup till Ringshamre som man skulle satsa på under resten av säsongen.

  2. Nej, någon back-up till Lina Ringshamre torde det nog inte bli, med tanke på de översvallande kommentarer Davey inhöstar, inte minst från Linköpings FC! Förstår att det viktigaste för LFC nu i höst är att ha en vattentät keeper där bak. Samtidigt är det lite synd om Lina, som på nytt förpassas till bänken och vattenflaskbärande. Sedan vet vi ju inte hur pass bra och snabbt Davey, detta ”wonder from down under” hinner acklimatisera sig till den svenska miljön.