Atetico Madrid – Barcelona 2-1

Atlético Madrid tog över serieledningen i Spanien efter seger med 2-1 i seriefinalen mot FC Barcelona. Det var en rättvis seger och kul att det bjöds på riktigt bra fotboll och snygga mål från hemmalaget när hela 13935 åskådare sökt sig till Vicente Calderón.

Atlético Madrid satte full fart från start och med sitt fina passningsspel och skön energi i hela laget tryckte man tillbaka Barcelona. Barcelona jobbade sig in i matchen men hade svårt att skapa chanser och hemmalagets ledning med 2-0 i paus var helt i sin ordning.

Barcelona fick poängkänning efter ett mål från ingenstans i andra halvlek när Atlético helt tappade markeringen i straffområdet. Den där riktiga slutpressen för kvittering fick man dock aldrig till och Atlético höll undan till seger.

1-0 Marta Corredera 27′, 2-0 Sonia Bermúdez 38′, 2-1 Andressa Alves 63′

Matchens främsta
Sonia Bermúdez (Atlético Madrid) – Ligans formspelare nummer 1. Klar ledning i skytteligan med sina 16 mål efter 14 omgångar och idag avgjorde hon toppmötet med en läcker assist och ett snyggt mål.

Barcelonas spel och form skrämmer nog inte slag på blivande kvartsfinalmotståndaren FC Rosengård. Barcelona har haft problem mot både topplag och bottenlag den senaste tiden och laget såg idag både trögt och energifattigt ut.

Atlético Madrid toppar tabellen en poäng före Barcelona och Levante. Inget annat lag lär blanda sig i guldstriden eller kampen om Champions League-platserna. Fyran Valencia har kryssat bort sina chanser och regerande mästarna Athletic Club har varit långt ifrån förra säsongens form.

Ett svar till “Atetico Madrid – Barcelona 2-1”

1. Förvånar mig inte att Bermúdez dominerar i skytteligan, blev grymt imponerad av henne när Atlético mosade LFC i träningsmatchen tidigare i år. Hon är så pass bra att hon säkert skulle kunna lyckas bra även i någon av de större ligorna i Europa.