Athletic Club – Levante 0-0

Spanska serieledarna Athletic Club tappade poäng för andra gången den här säsongen när man bara fick 0-0 mot seriesjuan Levante hemma i Bilbao. Precis som i 1-1-mötet med Barcelona var det effektiviteten i offensiven som svek laget.

Inledningsvis en jämn match och utan hemmalagets skadade anfallsstjärnor Erika Vasquez och Nekane Diez hade gästerna en mer namnkunnig anfallsuppställning med bl.a. Adriana Martin och mexikanska Charlyn Corral. Det hjälpte dock inte för man lyckades ändå inte få till så mycket offensivt spel  då Athletic trots skadebekymren snart fick igång ett klart bättre spel och började skapa en del heta chanser.

Trenden fortsatte i andra halvlek när Athletic med medvindens hjälp satte ganska hårt tryck mot Levantes mål. De gula korten haglade åt båda håll när Levante använde alla medel för att försvara sig samtidigt som Athletic-spelarna stundtals blev väl heta i jakten på ett segermål. Vanesa Gimbert missade en straff för hemmalaget och några mål blev det inte i matchen.

Matchens 3 främsta
1. Ainhoa Vicente (Athletic Club) – Högeryttern ”Moraza” var första halvleks gigant där hon gång på gång löpte sig fri på sin kant. Hennes fina inspel förtjänade ett bättre öde. Blir en allt viktigare pjäs i laget.
2. Noelia Bermúdez (Levante) – Den costaricanska landslagsmålvakten hade en del att göra. Det såg lite svajigt ut vid ett par tillfällen men hon gjorde också några vassa räddningar och var på tårna matchen igenom.
3. Maite Oroz (Athletic Club) – Inte världens största centrala mittfältare men 17-åriga flicklandslagsspelaren använde sin härliga teknik till fina nummer och den kompenserade väl för hennes fysik.

Höjdpunkter från en underhållande 0-0 match

Både Barcelona och Atlético Madrid vanna sina matcher och är ny fyra respektive sex poäng bakom Athletic Bilbao i toppen.