Atlético Madrid – Athletic Club 1-1

Atlético Madrid tappade viktiga poäng i titelkampen när man bara fick 1-1 hemma mot fjolårsmästarna Athletic Club. Det är ett resultat man ska vara ganska missnöjda med med tanke på att man hade ett kraftigt spelövertag under matchen. Effektiviteten var dock inte den bästa trots en del riktigt bra chanser.

Athletic försvarade sig bra och var inte ofarliga i omställningarna och hade också några få fina längre anfall. Nekane Diéz gav Athletic ledningen i första halvlek. Det var spel mot ett mål under stora delar av andra halvlek men det krävdes en straff (hands) i slutet av matchen för att Atllético skulle lyckas kvittera.

Matchens främsta
1. Andrea Falcón (Atlético Madrid) – 20-åringen har den här säsongen på allvar etablerat sig på seniornivå och knackar på dörren till A-landslaget. Låg med sina kraftfulla löpningar längs vänsterkanten bakom många av lagets bästa lägen.

Atlético spelade för andra gången den här säsongen på klubbens stora arena och lockade 10640 åskådaretill matchen . Det var för övrigt en bra publikhelg i Spanien där Teneriffa-derbyt mellan UDG Tenerife och Tacuense (slutade 2-0) lockade 7497 åskådare

Höjdpunkter:

Avståndet från Atlético ner till Barcelona krympte till två poäng och i näst sista omgången möts de i Barcelona. Mycket kan hända under de sista sju omgångarna då toppmötena avlöser varandra. Båda lagen har också bl.a. kvar att möta Levante på  bortaplan och båda ska också möta Valencia som är ligans försvarsstarkaste lag. Barcelona ska även möta Athletic på bortaplan.

I Tyskland och Frankrike vanna alla topplagen och läget är oförändrat i toppen av ligorna.