Barcelona – Levante 3-0

FC Barcelona besegrade idag Levante med 3-0 i ett tidigt toppmöte i spanska ligan. Barcelona var spelmässigt överlägsna men det tog ändå ganska lång tid innan man fick hål på det försvarsstarka motståndarlaget och man hade svårt att skapa de riktigt heta lägena.

Just ineffektiviteten på sista tredjedelen är vad som hindrar Barcelona från att ta sista steget till att slåss med Europas allra främsta lag.Vicky Losada såg ändå i andra halvlek till att ge laget ledningen med ett skott från långt håll dök ned bakom målvakten till 1-0. Det såg ut att bli slutresultatet men i slutminuterna rullade ytterligare två bollar,

Matchens 5 främsta
1. Marta Corredera (Barcelona) – Matchens dominant i första halvlek och hon har byggt vidare på den fina fjolårsformen. Utmanade konstant motståndarbacklinjen med teknik och fart på sin högerkant men jobbade också hårt i defensiven. Tröttnade lite i andra halvlek.
2. Vicky Losada (Barcelona) – Relativt anonym i första halvlek men växte till dominanten på mittfältet i andra halvlek. Gjorde det viktiga ledningsmålet.
3. Olga García (Levante) – Den tidigare Barcelona-spelaren spelade upp sig rejält i andra halvlek och började hota Barca-försvaret.
4. Marta Torrejón (Barcelona) – Som alltid mycket stabil i Barcelonas försvar.
5. Marta Unzue (Barcelona) – Högerbacken var bra i första halvlek då hon gång på gång fyllde på i offensiven och samarbetade bra med Marta Corredera.

Barcelona är efter åtta omgångar tvåa i ligan, en poäng bakom Athletic Club och två poäng före Levante.