Barcelona mot nytt guld

För tredje omgången i rad besegrade Barcelona en av sina huvudkonkkurrenter med uddamålet och tar ett allt fastare grepp om en ny ligatitel. I dagens seriefinal mötte man Atlético Madrid som inte riktigt räckte till och besegrades av de regerande mästarna med 2-1. Matchen var ganska jämn men segern ändå helt rättvis då Barcelona hade betydligt bättre kvalitet i passnings- och anfallsspelet än sina motståndare och inte minst en Alexia Putellas på spelhumör.

Efter dryga halvtimmen kom första målet när Atléticos målvakt Lola Gallardo misslyckade utspark hamnade rakt på Barcelonas Marta Corredera som passade till Sonia Bermúdez som enkelt satte  1-0. Efter ett snyggt anfall i slutet av halvleken satte lagets tekniska serbiska Jelena Čanković 2-0.  Atlético satsade offensivt i andra halvlek och en mycket onödig hands i straffområdet av en Barcelona-försvarare gav laget lite hopp när Raquel Peña reducerade till 2-1 på straff. Riktigt när en kvittering var dock aldrig laget och Barcelona utökade sin serieledning ytterligare.

Efter 12 omgångar: Barcelona 31p, Valencia 25p, Athletic 24p, Atlético Madrid 23p, Levante 21p. Barcelona har bara spelat elva matcher och laget kommer nog inte tappa det här försprånget då man har det mest namnkunniga laget, den bredaste truppen och ser ut att ha marginalerna på sin sida den här säsongen..